Lindai werd zwaar toegetakeld op school.
Volledig scherm
Lindai werd zwaar toegetakeld op school. © Gregory Van Gansen

Lindsai (13) zwaar toegetakeld op school terwijl leerlingen filmen: “Vooral mentaal is ze héél diep geraakt”

In Merksem zijn schokkende beelden opgedoken van een 13-jarig meisje dat zwaar toegetakeld wordt door enkele medeleerlingen van het Stedelijk Lyceum. Het meisje wordt omringd door een groep gewelddadige tienermeisjes die haar schoppen en slaan. “Ik kon me niet verweren, ik kon niets”, vertelt Lindsai (13).

159 reacties

 • Bert Van den bossche

  2 jaar geleden
  Laffaards zijn het. En zeker ook degene die filmt of voorbij wandelde! Ooit overvallen met een mes op de keel. 10 welgestelde autochtone mensen hebben in mijn ogen gekeken en voorbijgewandeld. Bij ene zag ik paniek en bij de rest onverschilligheid. Niemand deed zelfs de moeite om de politie te bellen... Nog es, laffaards. Ik niet meer, ben idd sterker geworden. Als ik nu zoiets zie worden er botten gebroken...
 • Ann D'homme

  2 jaar geleden
  Ocharme.. Hoe verwerk je zoiets als slachtoffer, ouder, oma of opa? Die onmacht en dan nog te zien op sociale media. Ik mag er niet aan denken dat die daders (lees krapuul) gewoon terug op straat wat rondhangen. En dat moet later allemaal gaan werken... waarom loopt gedrag bij jongeren zo uit de hand? Hebben ouders geen controle meer over hun kinderen of zijn jongeren zo gefrustreerd? Veel sterkte aan dit lieve mooie meisje. Het is pure jaloezie. Hun straf komt wel. Karma!
 • Jo Machiels

  2 jaar geleden
  Hier kun je als directie niet veel tegen doen. Jongeren uit school sturen of alternatieve straffen geven. Dat word je weer bestempeld als rasict. Kinderen met geen morele waarden. Voor hun is dit zeer normaal. En ook vinden ze de kinderen. Ze gaan geen zware straffen krijgen. Als wij als Belg de politie bedreigd zit je vast. Als allochtonen dat doen krijgen die een waarschuwing
 • vangeel guido

  2 jaar geleden
  heropvoedingsgesticht steken ,leger das nog het beste
 • Jacky Vanderplas

  2 jaar geleden
  Dokter spock 2` generatie opvoeding zal er niet op beteren.
 1. Horeca-ondernemer wordt met nieuwe regels drie keer in portefeuille geraakt: “Hoezo, het nachtleven is een broeihaard? Vorig weekend waren er amper drie besmettingen”
  PREMIUM
  ANTWERPEN

  Horeca-ondernemer wordt met nieuwe regels drie keer in portefeuil­le geraakt: “Hoezo, het nachtleven is een broeihaard? Vorig weekend waren er amper drie besmettin­gen”

  Het nachtleven gaat dicht, net zoals professioneel georganiseerde evenementen, tenzij ze al zittend kunnen plaatsen zoals een optreden in een concertzaal. De horeca moet alweer stoppen om 23 uur. Daarmee wordt Antwerps ondernemer Wim Van der Borght drie keer geraakt in zijn portefeuille: “En wie zegt dat het hierbij blijft? Wat is het volgende? Horeca volledig sluiten? Wat wordt het definitieve nekschot voor onze sector?”
 2. Maandsparen: rente en getrouwheidspremie zo'n zes keer hoger dan op klassieke spaarrekening
  Sparen

  Maandspa­ren: rente en getrouw­heids­pre­mie zo'n zes keer hoger dan op klassieke spaarreke­ning

  Maandsparen is een specifieke soort spaarrekening, met specifieke regels. Spaarders kunnen vaak maar een beperkt bedrag per maand storten, maar daar staat tegenover dat dit soort rekeningen een hoger rendement biedt dan de klassieke spaarboekjes. Is het dan voordelig om zo’n spaarrekening aan te maken? En bij welke bank kan je dan het best aan maandsparen doen? Spaargids.be dook in de cijfers.
 3. Gouverneur Berx over volle Sportpaleizen: “Bezoekers moeten nadenken of ze nog wel naar een event willen en organisatoren of het nog wel kan plaatsvinden”
  ANTWERPEN

  Gouverneur Berx over volle Sportpalei­zen: “Bezoekers moeten nadenken of ze nog wel naar een event willen en organisato­ren of het nog wel kan plaatsvin­den”

  “Ik denk dat ik in het Sportpaleis ga opereren.” Een veelzeggende tweet van handchirurg Ilse Degreef van UZ Leuven. Dat de IC-bedden in ziekenhuizen straks volledig vol liggen maar dat de Sportpaleizen van deze wereld wel gewoon kunnen vollopen — 51.000 man komend weekend — kan op weinig begrip rekenen in de zorgsector. Antwerps gouverneur Cathy Berx reageert: “Ik hoop dat mensen met dit in het achterhoofd goed nadenken of ze nog wel naar een evenement willen gaan.”