Lindai werd zwaar toegetakeld op school.
Volledig scherm
Lindai werd zwaar toegetakeld op school. © Gregory Van Gansen

Lindsai (13) zwaar toegetakeld op school terwijl leerlingen filmen: “Vooral mentaal is ze héél diep geraakt”

In Merksem zijn schokkende beelden opgedoken van een 13-jarig meisje dat zwaar toegetakeld wordt door enkele medeleerlingen van het Stedelijk Lyceum. Het meisje wordt omringd door een groep gewelddadige tienermeisjes die haar schoppen en slaan. “Ik kon me niet verweren, ik kon niets”, vertelt Lindsai (13).

159 reacties

 • Bert Van den bossche

  1 jaar geleden
  Laffaards zijn het. En zeker ook degene die filmt of voorbij wandelde! Ooit overvallen met een mes op de keel. 10 welgestelde autochtone mensen hebben in mijn ogen gekeken en voorbijgewandeld. Bij ene zag ik paniek en bij de rest onverschilligheid. Niemand deed zelfs de moeite om de politie te bellen... Nog es, laffaards. Ik niet meer, ben idd sterker geworden. Als ik nu zoiets zie worden er botten gebroken...
 • Ann D'homme

  1 jaar geleden
  Ocharme.. Hoe verwerk je zoiets als slachtoffer, ouder, oma of opa? Die onmacht en dan nog te zien op sociale media. Ik mag er niet aan denken dat die daders (lees krapuul) gewoon terug op straat wat rondhangen. En dat moet later allemaal gaan werken... waarom loopt gedrag bij jongeren zo uit de hand? Hebben ouders geen controle meer over hun kinderen of zijn jongeren zo gefrustreerd? Veel sterkte aan dit lieve mooie meisje. Het is pure jaloezie. Hun straf komt wel. Karma!
 • Jo Machiels

  1 jaar geleden
  Hier kun je als directie niet veel tegen doen. Jongeren uit school sturen of alternatieve straffen geven. Dat word je weer bestempeld als rasict. Kinderen met geen morele waarden. Voor hun is dit zeer normaal. En ook vinden ze de kinderen. Ze gaan geen zware straffen krijgen. Als wij als Belg de politie bedreigd zit je vast. Als allochtonen dat doen krijgen die een waarschuwing
 • vangeel guido

  1 jaar geleden
  heropvoedingsgesticht steken ,leger das nog het beste
 • Jacky Vanderplas

  1 jaar geleden
  Dokter spock 2` generatie opvoeding zal er niet op beteren.
 1. Studenten kaarten discriminatie in make-up industrie aan: “Nauwelijks foundation voor mensen met donkere huidskleur”
  Antwerpen/Lint/Hove/Heist-op-den-Berg/Mortsel/Hofstade/Hemiksem

  Studenten kaarten discrimina­tie in make-up industrie aan: “Nauwelijks foundation voor mensen met donkere huidskleur”

  ‘Make-up your mind!’ Dat is de boodschap van zes studenten van de Karel De Grote Hogeschool in Antwerpen aan de make-up industrie na een onderzoek naar make-up voor personen met een donkere huidskleur. Zij voelen zich vaak gediscrimineerd. “Het is moeilijk om dan te kunnen zeggen dat je je geaccepteerd voelt in deze maatschappij”, zegt een van hun getuigen.
 1. Wandelaars zitten dagenlang in extreem weer vast op berg
  Play

  Wandelaars zitten dagenlang in extreem weer vast op berg

 2. Bernie Sanders zamelt bijna 1,5 miljoen euro in door populaire wanten
  Play

  Bernie Sanders zamelt bijna 1,5 miljoen euro in door populaire wanten