Reus Deugniet is voortaan een officiële Merksemnaar.
Volledig scherm
Reus Deugniet is voortaan een officiële Merksemnaar. © Tessa Kraan

IN BEELD. Reus Deugeniet officieel ingeschreven in ‘reuzenvriendelijk’ district Merksem

MERKSEMMerksem is een inwoner rijker. Reus Deugeniet werd zaterdag ingeschreven in het geboorteregister van het district om te vieren dat Merksem zich sinds kort officieel ‘reuzenvriendelijk’ district kan noemen. Na de inschrijving werd er samen met de andere reuzen uit de omgeving gevierd met een optocht over de Bredabaan.

 1. Stad herschikt grondig haar loketwerking vanaf 31 maart: welke nieuwigheden zijn er en waar kun je vaker of beperkter terecht?
  PREMIUM

  Stad herschikt grondig haar loketwer­king vanaf 31 maart: welke nieuwighe­den zijn er en waar kun je vaker of beperkter terecht?

  De recente cyberaanval stak er nog een stokje voor, maar nu begint de stad er écht mee op vrijdag 31 maart: het ‘Loket op maat’. Samengevat: een verdere digitalisering van de loketwerking en een herschikking van de openingsuren. Maar hoe ziet dat er praktisch uit? “Hoe meer mensen ons digitaal aanbod gebruiken, hoe beter we de anderen ook nog aan een fysiek loket kunnen helpen”, zegt bevoegd schepen Nabilla Ait Daoud (N-VA).
  Antwerpen
 2. Red de Voorkempen streed exact halve eeuw geleden met succes tegen komst van duwvaartkanaal

  Red de Voorkempen streed exact halve eeuw geleden met succes tegen komst van duwvaartka­naal

  Vanwege de sterke economische groei ontstonden in de jaren 60 plannen voor een kanaal voor duwvaart tussen de Antwerpse haven en het Albertkanaal. Die zou het traject van de Antitankgracht volgen. Voor dat project zouden echter heel wat bossen en groengebieden moeten wijken. Voornamelijk onder impuls van ‘Red de Voorkempen’ ontstond daartegen een luid protest vanaf 1973. Vijftig jaar later krijgt de milieubeweging voor haar inspanningen van natuurcomité ‘GroenRand’ een groene duim. Die wordt op 20 april uitgereikt in het Vrieselhof in Oelegem (Ranst).
  Schoten
 3. Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1
  Gouden Formule 1
  9

  Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1

  De eerste twee GP’s van het nieuwe F1-seizoen zitten er intussen al even op. En zo ook de eerste speeldag van de Gouden Formule 1. Betekent dit dat jij te laat bent om jouw droomteam nog in te schrijven? Neen hoor, helemaal niet: ga aan de slag voor de volgende GP in Australië (en de rest van het seizoen) en scoor nog steeds prachtige prijzen.
 1. Verzakte putdeksels worden hersteld: week lang enkelrichting op Calesbergdreef

  Verzakte putdeksels worden hersteld: week lang enkelrich­ting op Calesberg­dreef

  De verzakte putdeksels op de Calesbergdreef in Schoten worden hersteld in de periode van dinsdag 28 maart tot en met maandag 3 april. Gedurende de werken is de Calesbergdreef tijdelijk een eenrichtingsstraat. Autoverkeer kan blijven rijden van Merksem naar Schoten. Verkeer uit Schoten richting Merksem en Schotense wijk Deuzeld moet omrijden via de Borgeindstraat en de Eduard Steursstraat. Fietsers kunnen steeds in beide richtingen passeren.
  Schoten
 2. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.