Het beeld 'De Buurt' van kunstenaar Marcel Breckpot krijgt een plaats op het Duvelsplein in Oud-Merksem.
Volledig scherm
Het beeld 'De Buurt' van kunstenaar Marcel Breckpot krijgt een plaats op het Duvelsplein in Oud-Merksem. © District Merksem

Iconisch beeld van Merksem in ere hersteld op Duvelsplein

MerksemOp het nieuw aangelegde Duvelsplein in Merksem kan je voortaan het gerestaureerde beeld ‘De Buurt’ bezichtigen. Deze kreeg in de loop van de geschiedenis ook al een plaats op de Luchtbal en in de Borrewaterstraat. Het beeld kent al een rijke geschiedenis in Merksem en pronkt opnieuw in de buurt waaraan het beeld oorspronkelijk werd geschonken.

  1. OLT Rivierenhof kondigt Gratis Vrijdagconcerten aan en staat klaar om aftrap te geven van vier maanden lang feest
    DEURNE

    OLT Rivieren­hof kondigt Gratis Vrijdagcon­cer­ten aan en staat klaar om aftrap te geven van vier maanden lang feest

    Zomerfestival OLT Rivierenhof maakt zich klaar voor vier maanden jolijt in het openluchttheater in park Rivierenhof in Deurne. Met eindelijk nog eens ‘een zomer zoals in 2019’ heeft de organisatie alles uit de kast gehaald om een wonderbaarlijk programma samen te stellen. Op het programma onder andere Brian Wilson, DJ Shadow, Chet Faker, Rise Against, Elvis Costello, Lianne La Havas, Johan Verminnen, Meskerem Mees, Arsenal, Hans Teeuwen, Tash Sultana en Bart Peeters maar ook nieuwe festivals als Unwind, Contrair en Whisper en de befaamde gratis concerten op vrijdagen.