Districtsraadslid Pieter De Cock (CD&V) op het belabberde fietspad van de Laaglandlaan tussen Merksem en Ekeren.
Volledig scherm
Districtsraadslid Pieter De Cock (CD&V) op het belabberde fietspad van de Laaglandlaan tussen Merksem en Ekeren. © RV

Grondige facelift voor belangrijke fietsverbindingen in district Merksem

MerksemGoed nieuws voor wie in en om Merksem vaak met de fiets onderweg is. Verschillende druk bereden fietspaden krijgen een welkome facelift. Dat blijkt uit een antwoord van Vlaams minister Lydia Peeters (Open Vld) op een vraag van Vlaams Parlementslid Orry Van de Wauwer (CD&V). Merksems districtsraadslid Pieter De Cock (CD&V) is opgetogen.

 1. Defensie belt voortaan meteen politie bij overtreders op Groot Schietveld: “Op terrein met niet-ontplofte munitie komen joggen is géén goed idee”
  Wuustwezel/Brecht/Brasschaat

  Defensie belt voortaan meteen politie bij overtre­ders op Groot Schietveld: “Op terrein met niet-ontplofte munitie komen joggen is géén goed idee”

  Overtreders die het toegangsverbod aan hun laars lappen en doodleuk het Groot Schietveld betreden; Defensie is ze méér dan beu. Voortaan zal de politie erbij gehaald worden wanneer iemand betrapt wordt op het negeren van verbodsborden, afsluitingen en rode vlaggen. “We hebben er al zo vaak voor gewaarschuwd, maar er lijkt geen verbetering in te zitten”, zegt bevelhebber Erik Verstraelen. “De voorbije twee weken hebben we 142 inbreuken vastgesteld.”
 2. Antwerp Pride is véél meer dan enkel parade: ontdek hier onze tips voor een hele week jolijt
  PREMIUM
  ANTWERP PRIDE

  Antwerp Pride is véél meer dan enkel parade: ontdek hier onze tips voor een hele week jolijt

  Het visitekaartje van elke pride is uiteraard de parade en dat is in Antwerpen niet anders. Toch zet Antwerp Pride voor deze jubileumeditie meer dan ooit in op een erg breed geprogrammeerd, meerdaags zomerfestival. Er valt de komende dagen dus veel meer te beleven dan enkel de kleurrijke stoet en het United Love Festival op de Zuiderkaaien dat daar op volgt. Ontdek hier acht tips voor een geslaagde Antwerp Pride 2022.