Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © ANP

Experte legt uit hoe je klimaatbewuster kan shoppen tijdens gratis lezing

MerksemNa de release van haar boek ‘Klimaatbewust consumeren’ in 2019, wil docente materialenleer en ecodesign Karine Van Doorsselaer de consument nog meer sensibiliseren over aankoopgedrag. Zaterdag 26 februari geeft ze daarover een gratis lezing in Bibliotheek Park in Merksem.

 1. Nieuwe Hoogmolenbrug over Albertkanaal geplaatst: “Tegen 2023 kunnen schepen met vier lagen containers probleemloos het kanaal doorkruisen”
  SCHOTEN/WIJNEGEM

  Nieuwe Hoogmolen­brug over Albertka­naal geplaatst: “Tegen 2023 kunnen schepen met vier lagen containers probleem­loos het kanaal doorkrui­sen”

  Het is eindelijk zo ver. De nieuwe Hoogmolenbrug over het Albertkanaal tussen Schoten en Wijnegem is zondagochtend naar zijn nieuwe locatie gevaren en ineens over het kanaal gelegd. “De nieuwe brug biedt comfort aan niet enkel fietsers en automobilisten maar ook dieren. Bovendien wordt het centrum van Schoten ontlast en zal transport over het water vlotter verlopen.”
 2. Je (klein-)kind financieel ondersteunen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastingen betaalt
  Spaargids.be

  Je (klein-)kind financieel ondersteu­nen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastin­gen betaalt

  De aankoop van een woonst is vaak een harde noot om te kraken. De huizenprijzen zijn hoog en de banken stellen zich minder soepel op bij een lage eigen inbreng. Hulp van de ouders blijkt dikwijls noodzakelijk om de droom van een eigen stekje waar te maken. Maar hoe kan je als (groot-)ouder je (klein-)kind daarbij ondersteunen? En wat zijn de aandachtspunten? Spaargids.be maakt een overzicht.