Marc De Roeck
Volledig scherm
© Marc De Roeck

Dronken spookrijder beseft niet dat hij spookrijdt

MerksemHet wijkteam van Merksem heeft dit weekend een aantal instellingen en horecagelegenheden gecontroleerd waarover de laatste tijd klachten binnenliepen. Daarbij konden ze vaststellingen doen rond de camerawetgeving, zwartwerk en uitbatingsvergunningen. Op de Noorderlaan werd dan weer een dronken bestuurder aangehouden omdat hij aan het spookrijden was. Daarvan leek hij zich evenwel niet bewust te zijn.

 1. Stevige uitbreiding terugbetaling anticonceptiva sinds vorig jaar: bij deze mutualiteiten krijg je nóg meer terug
  Spaargids.be

  Stevige uitbrei­ding terugbeta­ling anticoncep­ti­va sinds vorig jaar: bij deze mutualitei­ten krijg je nóg meer terug

  Voorbehoedsmiddelen beschermen je gezondheid en dragen bij tot je gemoedsrust. De federale overheid heeft daarom de terugbetaling voor anticonceptiva vorig jaar stevig uitgebreid. Onder meer de pil en het spiraaltje zijn op die manier gratis voor vrouwen tot 25 jaar, terwijl iedereen op een volledige terugbetaling van de morning-afterpil kan rekenen. Maar hoe zit het met andere voorbehoedsmiddelen, en hoe doorslaggevend is de keuze van je mutualiteit? Spaargids.be zoekt het uit.
 2. Britse drugsbende opgerold die halve ton cocaïne opsloeg in huurpand via Airbnb
  Kalmthout/Antwerpen/Sint-Niklaas

  Britse drugsbende opgerold die halve ton cocaïne opsloeg in huurpand via Airbnb

  De drugsafdeling van de Federale Gerechtelijke Politie Antwerpen heeft afgelopen week een Britse drugsbende opgerold. De bendeleden voerden cocaïne in via de haven van Antwerpen en huurde panden via Booking.com of Airbnb als uitvalsbasis en opslagplaats. In een gehuurde kamer in Kalmthout troffen ze 580 kilo coke aan, in Sint-Niklaas ging het om 98 pakketjes in reiskoffers.
 1. Sociaal theater Tutti Fratelli in woelige waters met stuk van 120 (!) jaar oud: “Maar met schipbreukelingen en wereldwijde ziektes actueler dan ooit”
  ANTWERPEN

  Sociaal theater Tutti Fratelli in woelige waters met stuk van 120 (!) jaar oud: “Maar met schipbreu­ke­lin­gen en wereldwij­de ziektes actueler dan ooit”

  Regisseur Reinhilde Decleir bevaart met haar sociaal theater Tutti Fratelli de stormachtige zee met het nieuwe stuk ‘De Hoop’ dat volgende week in première gaat. Schrijver Erik Vlaminck herwerkte dit honderdtwintig jaar oud zeemansverhaal naar een toegankelijk, plat Antwerps stuk. “Een metafoor voor de sociale strijd tegen het grootkapitaal die ook vandaag nog gestreden wordt.”
 2. Yannick Verbist en City Pirates moeten na blamage rug rechten tegen rode lantaarn Houtvenne: “Graag met zes op negen de winterstop in”
  voetbal tweede nationale B

  Yannick Verbist en City Pirates moeten na blamage rug rechten tegen rode lantaarn Houtvenne: “Graag met zes op negen de winterstop in”

  Een ontnuchtering was het, de 3-0-nederlaag van City Pirates op bezoek bij Wijgmaal. Na het vermijdbare verlies tegen Hasselt gaven de Piraten helemaal niet thuis en stond de eindstand voor de rust al op het bord. Alweer geen leuke middag voor doelman Yannick Verbist die dit seizoen nog maar een clean sheet veroverde. Al stak de goalie ook de hand in eigen boezem en beseft hij dat de Merksemnaren als collectief moeten reageren in het duel met rode lantaarn Houtvenne.