Verschillende soorten van sluikstort in Antwerpen.
Volledig scherm
Verschillende soorten van sluikstort in Antwerpen. © Lokale Politie Antwerpen

Drie sluikstorters geïdentificeerd aan de hand van achtergelaten afval

MerksemDe politie heeft woensdag 43 sluikstorten opgeruimd in de brede omgeving van de Bredabaan. Drie sluikstorters konden geïdentificeerd worden en krijgen een GAS-pv.

 1. Man met groot keukenmes gevat op tramtoestel uit Merksem: “Hij stak het tussen de deuren om ervoor te zorgen dat ze weer open gingen”
  Antwerpen/Merksem

  Man met groot keukenmes gevat op tramtoe­stel uit Merksem: “Hij stak het tussen de deuren om ervoor te zorgen dat ze weer open gingen”

  De Antwerpse politie heeft vorige week donderdag een man gearresteerd die voor consternatie had gezorgd op een tramtoestel. Toen hij in Merksem wilde opstappen, maar de deuren vlak voor zijn neus sloten, schoof hij een groot keukenmes tussen de deuren om hen weer open te krijgen. Enkele van de passagiers werden bang bij het zien van het mes en belde de politie.
 2. Allicht géén provinciaal verbod op afsteken vuurwerk: “Heeft alleen zin als het nationaal wordt opgelegd”
  PREMIUM
  Provincie Antwerpen

  Allicht géén provinci­aal verbod op afsteken vuurwerk: “Heeft alleen zin als het nationaal wordt opgelegd”

  De provincie Antwerpen gaat dit najaar allicht géén provinciaal vuurwerkverbod opleggen. Vorig jaar was dat wel het geval. Het kreeg daarvoor al verschillende vragen van burgemeesters, maar de provincie heeft die vragen doorgestuurd naar de federale overheid. “Het voordeel van een verbod op provinciaal niveau weegt niet op tegen de wrevel en frustratie die het veroorzaakt tenzij je het federaal oplegt.” Vorig jaar was er zelfs een verbod op het bezit van vuurwerk.
 1. Districtsraad verdeeld over mogelijke bouw van betoncentrale aan Kop van Merksem: “Wij laten dit dossier niet los”
  PREMIUM
  Merksem

  Districts­raad verdeeld over mogelijke bouw van betoncen­tra­le aan Kop van Merksem: “Wij laten dit dossier niet los”

  De mogelijke bouw van de betoncentrale op het Kop van Merksem verdeelt de Merksemse politiek. Afgelopen districtsraad ontstond een hevige discussie over wat er nu precies op de industriesite gewenst wordt. Oppositiepartij Groen ziet er, net zoals de buurtbewoners, liever KMO-bedrijvigheid. Vlaams Belang ziet er dan weer geen graten in. Eén argument stellen ze echter allemaal: “In de bouwaanvraag staan lacunes die onderzocht moeten worden.”
 2. Ouders van Loes over liedje met Koen Wauters: “Voor Loes en alle sterretjes in de hemel”
  Schoten

  Ouders van Loes over liedje met Koen Wauters: “Voor Loes en alle sterretjes in de hemel”

  De opnames van het album ‘Voor Loes’ als eerbetoon voor het verongelukte meisje Loes de Laat (7) uit Schoten zijn klaar. De cd-voorstelling die gepland stond op 18 december gaat ook gewoon door met de geldende coronamaatregelen. Vooral het nummer met Koen Wauters, Jean-Bosco Safari en de klasgenootjes van Loes is ontroerend. “Voor Loes en alle kindjes die ‘s avonds onze sterretjes in de hemel aansteken.”