Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © CVDP

Brandweer komt ter plaatse voor dakbrand

MerksemIn een woning in de Moeshofstraat in Merksem is vrijdagnamiddag brand uitgebroken. De brandweer kon het vuur snel blussen. Er vielen geen gewonden.

 1. “Op een jaar van geen poen naar een miljoen” Speelhuisjes van decorbouwers Siemon (31) en Lars (26) zijn populair tot in de Emiraten
  PREMIUM
  Lommel/Balen/Vlaanderen

  “Op een jaar van geen poen naar een miljoen” Speelhuis­jes van decorbou­wers Siemon (31) en Lars (26) zijn populair tot in de Emiraten

  De coronacrisis brak uit. Met zijn twee zaten ze op een zak cement. Een glas cava in de hand, maar niet om te vieren. Integendeel. Een brainstorm op een zakelijk leven of dood... En toen besloten ze om de sprong te wagen. Het bouwen van unieke speelhuisjes die volledig meegaan in de beleving van kinderen. Eye-Opener Decors werd een schot in de roos. Tegenwoordig richten ze zelfs tuincentra of andere ruimtes in, hebben ze een contract met Plopsaland en mogen ze in het Midden-Oosten speeltuinen gaan decoreren. En binnenkort volgt de lancering van de enige echte Eye-Opener Treehouse. Siemon Ariens (31) en Lars van den Dungen (26) weten het ondertussen zelf ook: “Never waste a good crisis.”
 2. REPORTAGE. Intiem openluchtconcert om 5 (!) uur ’s ochtends: “Zijn jullie ál wakker of nóg wakker?”
  PREMIUM
  ANTWERPEN

  REPORTAGE. Intiem openlucht­con­cert om 5 (!) uur ’s ochtends: “Zijn jullie ál wakker of nóg wakker?”

  Wie is er zo zot om op een zondagochtend om vier uur uit zijn nest te komen om naar een ingetogen pianoconcert te gaan kijken? Driehonderd man uit Antwerpen blijkbaar. De Duitse virtuoos Martin Kholstedt deed met zijn vleugelpiano het Rivierenhof ontwaken voor de opkomende zon. “Samen wakker worden met de muziek, de vogeltjes die beginnen fluiten, de dauw die verdwijnt voor de zon. Prachtig, toch?”
 3. Damso headliner op Fire Is Gold 2021: “Voor één dag de meest gestreamde artiest ter wereld”
  ANTWERPEN

  Damso headliner op Fire Is Gold 2021: “Voor één dag de meest gestreamde artiest ter wereld”

  Het hiphopfestival Fire Is Gold op de Middenvijver in Antwerpen maakte woensdagochtend eindelijk de eerste namen bekend voor het festival op 4 september. Damso, nationale trots in de wereldwijde hiphop-scene, zal het hoofdpodium headlinen. Verder haalt het festival met onder andere Bizzey, Broederliefde, Dystinct en Freddie Konings het beste van wat België en Nederland te bieden heeft qua hiphop naar de Koekenstad.
 1. 100 jaar City Pirates: Linda Rusbach en Philip Van Dooren stonden mee aan de wieg van het sociale project: “De tijd van lachen met de piraten is voorbij”
  VOETBAL TWEEDE NATIONALE B

  100 jaar City Pirates: Linda Rusbach en Philip Van Dooren stonden mee aan de wieg van het sociale project: “De tijd van lachen met de piraten is voorbij”

  Op 15 juli viert Merksem 100 jaar voetbal. Amper zes, bijna zeven, daarvan bestaat stamnummer 544 als City Pirates. Maar de impact die de club en haar sociale project in die periode hadden op het Antwerpse voetbal, de wijken waarin het actief is én hoe het intussen ook nationale en internationale erkenning krijgt, is misschien wel mooier dan alles wat in de kleine eeuw daarvoor gerealiseerd werd. Sportief manager Philip Van Dooren (46) en ondervoorzitter Linda Rusbach (59) zijn al jaren actief in Merksem en stonden mee aan de wieg van City Pirates. Meer dan een voetbalclub.