Mahsa getuigt hoe ze in Iran hardhandig werd aangepakt door de politie.
Volledig scherm
PREMIUM
Mahsa getuigt hoe ze in Iran hardhandig werd aangepakt door de politie. © Tessa Kraan

Antwerpse vrouwen getuigen hoe ze mishandeld werden: “Accepteer wat er gebeurd is en ga verder met je leven. Anders heeft hij gewonnen”

MERKSEMJulie Van Espen, Mahsa Amini, Ilse Uyttersprot. Allen werden ze fataal slachtoffer van gendergerelateerd geweld. In het teken van de internationale dag tegen geweld op vrouwen eerde de vzw Human Welfare Association (HWA) hen zaterdag in ontmoetingscentrum Merksemdok. Ook kwamen er mishandelde vrouwen aan het woord die het gelukkig wel nog kunnen navertellen. “Dankzij HWA heb ik mijn angsten overwonnen en kan ik vrouwen helpen die hetzelfde doormaken.”

 1. ‘Shine a Light’ hult Rivierenhof in kaarslicht voor Julie Van Espen: “Wij zijn hier voor Julie, maar iedereen komt hier voor zijn eigen verdriet”
  PREMIUM
  Antwerpen/Deurne

  ‘Shine a Light’ hult Rivieren­hof in kaarslicht voor Julie Van Espen: “Wij zijn hier voor Julie, maar iedereen komt hier voor zijn eigen verdriet”

  Waar het Rivierenhof zich ‘s avonds normaal hult in duisternis en kou, was dat zaterdagavond toch wel even anders. Enkele honderden mensen kwamen gisteren samen bij de Spiegelvijver voor ‘Shine a Light’, een evenement georganiseerd door familie en vrienden van Julie Van Espen om haar te herdenken. Iedereen die aanwezig was kreeg de gelegenheid om een lichtgevend bootje op de vijver laten drijven, niet enkel voor Julie, maar voor alle mensen en geliefden die ze verloren hebben. “Wij zijn hier onder meer voor ons konijn César”
 2. Al zingend verbeteren jonge asielzoekers hun Nederlands: “Muzikale uitlaatklep”
  PREMIUM
  Kapellen

  Al zingend verbeteren jonge asielzoe­kers hun Nederlands: “Muzikale uitlaat­klep”

  Hoe anders dan met muziek kunnen jonge asielzoekers spelenderwijs Nederlands leren? Dat dachten ook Studio 100 en Soudal. Beide bedrijven hebben de handen in elkaar geslagen voor het gloednieuw project ‘ON-TRACK’. Dat kinderkoor onder leiding van artistiek opleidingshuis SPOTZ-ON repeteert iedere week in het Fedasil Opvangcentrum Kapellen. “Van zingen word ik zó blij”, glundert het Syrisch meisje Hana (10). De kinderen brachten woensdagnamiddag alvast twee liedjes voor Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Nicole de Moor (CD&V).