De Bergen op Zoomlaan: het bos links moet wijken voor de aanleg van een bypass voor de Oosterweelwerken. De snelweg komt zo tot op een meter of 30 van de huizen.
Volledig scherm
PREMIUM
De Bergen op Zoomlaan: het bos links moet wijken voor de aanleg van een bypass voor de Oosterweelwerken. De snelweg komt zo tot op een meter of 30 van de huizen. © PhT

Als een bospaadje snelweg wordt: bewoners Bergen op Zoomlaan verliezen straks groen scherm door bypass Oosterweel

Merksem“Als je hier nu staat, kun je je toch amper voorstellen dat hier voor onze deur een snelweg gaat razen en dat stuk bos verdwijnt?” Bruno en Ida Van de Wiel vertolken het gevoel van heel wat bewoners in de Bergen op Zoomlaan. De bouw van een bypass van zeven rijstroken tijdens de Oosterweelwerken stemt hen somber.

 1. Karaokebar Bonaparte investeert 2.000 euro in partytenten en ontdekt twee dagen later dat ze weg moeten: “Zo kunnen we niet overleven”
  PREMIUM
  Antwerpen

  Karaokebar Bonaparte investeert 2.000 euro in partyten­ten en ontdekt twee dagen later dat ze weg moeten: “Zo kunnen we niet overleven”

  Vanaf 1 augustus zijn (party)tenten op uitbreidingsterrassen in de stad Antwerpen verboden. En dat terwijl Dimitri Vantomme, uitbater van Bonaparte, zopas 2.000 euro stak in twee zwarte partytenten om zijn klanten van de regen te beschermen. Ook vorig jaar maakte hij een investering van 6.000 euro, die door de coronamaatregelen plots weggesmeten geld bleek: “We zijn de stad dankbaar voor veel, maar zo kunnen we niet overleven.”
 2. City Pirates start voorbereiding met defensieve zorgen en moet noodgedwongen transfermarkt op. Verboven (23) stopt: “De goesting was weg”
  Voetbal tweede nationale B

  City Pirates start voorberei­ding met defensieve zorgen en moet noodgedwon­gen transfer­markt op. Verboven (23) stopt: “De goesting was weg”

  Ook bij tweede amateurklasser City Pirates meldde de spelersgroep zich afgelopen weekend voor de start van de voorbereiding. Na de fysieke testen zaterdag volgde meteen een eerste veldtraining en ook zondagochtend werd er getraind. Helemaal op schema zou je denken, maar toch verloopt niet alles in Merksem volgens plan. Omdat Arne Verboven besloot te stoppen met voetballen en David Iboma een half jaar uit is met een zware knieblessure, werd de spoeling achterin plots flinterdun en moeten de piraten de transfermarkt op.