Wetenschappers van ILVO en UGent en de burgemeesters van het projectgebied rond één van de moestuinen.
Volledig scherm
Wetenschappers van ILVO en UGent en de burgemeesters van het projectgebied rond één van de moestuinen. © Foto Didier Verbaere

Word wetenschapper in de moestuin

MERELBEKEWie de wetenschapper in zich los wil laten, kan vanaf februari terecht in een van de dertig nieuwe moestuintjes in de regio Merelbeke, Melle en Oosterzele. Via metingen doen het Instituut voor Landbouw, Visserij en Voedingsonderzoek (ILVO) en de Universiteit Gent er onderzoek naar de biodiversiteit. En u mag meehelpen.

 1. Aantal personen met burn-out of depressie stijgt met meer dan 39 procent: wat betalen ziekenfondsen terug?
  Spaargids.be

  Aantal personen met burn-out of depressie stijgt met meer dan 39 procent: wat betalen ziekenfond­sen terug?

  Het aantal personen met een burn-out of depressie stijgt fors. In zijn recentste cijfers noteerde het Rijksinstituut voor ziekte- en invaliditeitsverzekering (RIZIV) een toename met meer dan 39 procent. De mutualiteiten schenken via hun aanvullende verzekering aandacht aan de geestelijke gezondheid van hun leden. Maar in welke mate verschillen hun terugbetalingen? Spaargids.be zocht het uit.
 2. Meer dan uur file op E17 richting Kortrijk door ongeval in Zwijnaarde: linker- en middenrijstrook versperd
  Zwijnaarde

  Meer dan uur file op E17 richting Kortrijk door ongeval in Zwijnaarde: linker- en middenrij­strook versperd

  Op de E17 is vanmorgen een ongeval gebeurd ter hoogte van Zwijnaarde. Richting Kortrijk zijn de linker- en middenrijstrook daar versperd. Er staat een file tussen Parking Kalken en De Pinte. Je verliest er op dit moment meer dan een uur. Het Vlaams Verkeerscentrum raadt verkeer vanuit Antwerpen richting kust aan te rijden via de E34/A11 langs Brugge. Richting Rijsel neem je vanuit Antwerpen best de E19. Verkeer uit Brussel richting Kortrijk rijdt best om via Doornik (E429+E403).
 1. Prijs gevelstenen met 43% gestegen in één jaar tijd: gaat die opnieuw zakken? En zijn er manieren om toch te besparen?
  Livios

  Prijs gevelste­nen met 43% gestegen in één jaar tijd: gaat die opnieuw zakken? En zijn er manieren om toch te besparen?

  De prijzen van bouwmaterialen stijgen al een hele tijd sterk door. Eerst vanwege de grote vraag en het beperkte aanbod tijdens de coronacrisis, daarna mede door de oorlog in Oekraïne. Bouwsite Livios vroeg aan Jean-Pierre Waeytens, gedelegeerd bestuurder van de Bouwunie, hoe de prijzen van bouwmaterialen zullen evolueren en of er tips zijn om toch te besparen.