Vandepittebrug Merelbeke
Volledig scherm
Vandepittebrug Merelbeke © Google Street View

Op- en afrit R4 aan Vandepittebrug afgesloten voor werken

Merelbeke/GentDe Vlaamse Waterweg herstelt sinds maandag de onderbouw en de liggers van de Vandepittebrug ter hoogte van de Hundelgemsesteenweg en R4 over de Ringvaart. De werken duren tot 10 juni en de op- en afritten zijn er afgesloten.

 1. Sociale huisvestingsmaatschappijen Habitare+, KLE Het Volk en Volkshaard smelten samen: “Kandidaat-huurders schrijven zich maar één keer in”
  Deinze/Aalter/De Pinte/Melle/Nazareth/Sint-Martens-Latem/Gavere/Destelbergen/Merelbeke/Zulte/Lievegem

  Sociale huisves­tings­maat­schap­pij­en Habitare+, KLE Het Volk en Volkshaard smelten samen: “Kandidaat-huur­ders schrijven zich maar één keer in”

  De sociale huisvestingsmaatschappijen Habitare+, Kleine Landeigendom Het Volk en Volkshaard smelten samen tot één woonmaatschappij. Deze zal vanaf 2023 actief zijn in 11 steden en gemeenten ten zuiden van Gent, goed voor 2.800 sociale woningen en 300 woningen die door sociale verhuurkantoren worden verhuurd. “Voor de huurders verandert er niets, behalve dat de dienstverlening verbetert”, zegt voorzitter Louis Vervloet.
 2. Politie Schelde-Rhode informeert over nieuwe regels E-steps: “Voortaan geldt een minimumleeftijd van 16 jaar”
  Politiezone Schelde-Rhode

  Politie Schel­de-Rho­de informeert over nieuwe regels E-steps: “Voortaan geldt een minimum­leef­tijd van 16 jaar”

  Omdat E-steps de laatste jaren sterk in opmars zijn, komen ze veel vaker voor in het straatbeeld. Ze halen snelheden tot 25 km per uur en zorgen voor vlotte verplaatsingen, maar ze zijn niet altijd even stabiel of gemakkelijk te hanteren. Omdat ze erg stil zijn, kunnen ze bovendien verraderlijk zijn voor voetgangers of fietsers. Politiezone Schelde-Rhode waarschuwt dat er vanaf 1 juli daarom nieuwe verkeersregels gelden voor e-steps en andere gemotoriseerde voortbewegingstoestellen. Met als grootste doel om het verkeer veiliger te laten verlopen.
 1. Recordaantal gezinnen op zoek naar goedkoper energietarief: al 1,7 miljoen vergelijkingen in eerste jaarhelft
  Mijnenergie.be

  Recordaan­tal gezinnen op zoek naar goedkoper energieta­rief: al 1,7 miljoen vergelij­kin­gen in eerste jaarhelft

  Mijnenergie.be tekent een nieuw record op: de vergelijkingssite kreeg dit jaar al maar liefst 1,7 miljoen energievergelijkingen te verwerken. Dit ongeziene aantal onderstreept dat de consument in tijden van piekende energieprijzen het heft in eigen handen neemt en actief uitzoekt welke energieleverancier de goedkoopste tarieven aanbiedt. Kristof De Paepe, energie-expert bij Mijnenergie.be, geeft toelichting.