Het lokaal bestuur wil sluikstorters actief betrappen met camera's.
Volledig scherm
Het lokaal bestuur wil sluikstorters actief betrappen met camera's. © Lokaal Bestuur Merelbeke

Merelbeke zet camera’s in in de strijd tegen sluikstorten en zwerfvuil

MerelbekeDe gemeenteraad van Merelbeke heeft het cameraproject goedgekeurd, en dus kan afvalintercommunale IVM binnenkort camera’s inzetten om sluikstorters te betrappen.

 1. ASSISEN. Alexander Dean (29) barst in tranen uit na verhoor en blijft zwijgen over moorden: “Ik krijg die gruwel niet meer over m’n lippen”
  Play
  Moere/Varsenare/Sint-Amandsberg

  ASSISEN. Alexander Dean (29) barst in tranen uit na verhoor en blijft zwijgen over moorden: “Ik krijg die gruwel niet meer over m’n lippen”

  Bijna 5 jaar na de feiten verschijnt Alexander Dean (29) uit Varsenare voor het hof van assisen in Brugge voor viervoudige moord. De bodybuilder bracht op 25 juli 2017 z’n ex-liefje Maïlys Descamps (18) en haar grootouders Gery Cappon (68) en Marie-José Vanleene (64) op kille wijze om het leven in Moere. De nacht voordien had hij ook al fotograaf Jeroen Verstraete (39) doodgestoken in Sint-Amandsberg. Vrijdag werd de viervoudige moordenaar verhoord door voorzitter Willem De Pauw. Herlees alle gebeurtenissen van de eerste procesdag nog eens hieronder.
 1. Kippenvel verzekerd: dit zijn de meest huiveringwekkende true crime-docureeksen
  Streamz

  Kippenvel verzekerd: dit zijn de meest huivering­wek­ken­de true cri­me-docureek­sen

  True crime is de laatste jaren een belangrijk deel geworden van het aanbod van de streamingdiensten. Eén ding mag alvast duidelijk zijn: niet alleen in het buitenland worden er ernstige misdrijven gepleegd. Op woensdag 18 mei schoot Streamz ‘True Crime Belgium: Schellebellemoord: De zaak Prosper Van der Borght’ op ons af. Het ideale moment om enkele spannende docureeksen binnen dit genre in onze Kijkgids te bundelen. Passeren de revue: een meesteroplichter, een wereldberoemde moordzaak, een gewetenloze seriemoordenaar en een vreselijk familiedrama.
 2. Volksjury samengesteld voor proces tegen moordende bodybuilder dat vrijdag start
  Moere/Varsenare/Sint-Amandsberg

  Volksjury samenge­steld voor proces tegen moordende bodybuil­der dat vrijdag start

  In het Brugse assisenhof is dinsdagnamiddag de volksjury samengesteld voor het proces tegen Alexander Dean (29) uit Varsenare. Vanaf vrijdag staat de Nederlandse bodybuilder terecht voor de moorden op z’n ex-liefje Maïlys Descamps (18) en haar grootouders Gery Cappon (68) en Marie-José Vanleene (64) in Moere en die op fotograaf Jeroen Verstraete (39) in Sint-Amandsberg.