De zus van Jana Casaert (links) liep een blauw oog een een hersenschudding op nadat ze werd aangevallen in Merelbeke.
Volledig scherm
PREMIUM
De zus van Jana Casaert (links) liep een blauw oog een een hersenschudding op nadat ze werd aangevallen in Merelbeke. © Jana Casaert

Meisje (14) loopt hersenschudding op bij aanval van onbekende jongeman: “Ze heeft nachtmerries en vreselijke hoofdpijn”

Merelbeke/GentEen onbekende jongeman heeft donderdag rake klappen uitgedeeld aan de 14-jarige zus van Jana Casaert (18) uit Merelbeke. Het meisje hield er een blauw oog en een hersenschudding aan over. De tiener ligt sindsdien met barstende hoofdpijn in bed. Het geweld zou een wraakactie zijn omdat het meisje haar gestolen bluetooth speaker had teruggeëist. “Ze durft sindsdien de straat niet meer op”, getuigt haar zus.  

 1. Hallucinant. Gentse Turken verzamelden op 24 uur tijd 10 vrachtwagens aan materiaal: “Nu enkel nog dozen, plakband en stiften nodig... en vrachtwagens”
  Gent

  Halluci­nant. Gentse Turken verzamel­den op 24 uur tijd 10 vrachtwa­gens aan materiaal: “Nu enkel nog dozen, plakband en stiften nodig... en vrachtwa­gens”

  Er heerst een enorme bedrijvigheid in de loods die de Gentse Turken mogen gebruiken. Daar is op 24 uur tijd een hallucinante hoeveelheid aan materiaal ingezameld voor het rampgebied op de Turks-Syrische grens. Honderden vrijwilligers helpen de klok rond om alles te sorteren en in dozen te steken. “Geweldig dat er nog solidariteit bestaat.”
 2. Turkse ondernemersfamilie uit Gent zamelt geld in na verwoestende aardbevingen in thuisland: “Hand in hand moeten we elkaar helpen”
  Gent

  Turkse onderne­mers­fa­mi­lie uit Gent zamelt geld in na verwoesten­de aardbevin­gen in thuisland: “Hand in hand moeten we elkaar helpen”

  Meer dan 20.000 gewonden en 5.100 doden. Dat is de slachtofferbalans na de zware aardbevingen in Turkije en Syrië. Ook in Gent, waar heel wat Turken wonen, is het verdriet groot. Maar stil zitten doen ze niet. Enkele uren na het vreselijke nieuws stonden er al vrachtwagens vol hulpgoederen klaar. De Turkse ondernemersfamilie Kahya zamelt intussen ook geld in. “Dat deden we twee jaar geleden ook, toen er in Izmir een aardbeving plaatsvond. We haalden toen 25.000 euro op. Dat bedrag moeten we overstijgen.”