Aan de Maagdestraat in Gent werd een herdenkingsplaat voor Albert Melot opgehangen.
Volledig scherm
Aan de Maagdestraat in Gent werd een herdenkingsplaat voor Albert Melot opgehangen. © Didier Verbaere

Marc Verschooris houdt lezing ‘De papegaai is geschoten maar niet dood’ in Cultuurhuis

MerelbekeMarc Verschooris brengt op vrijdag 3 december ‘De papegaai is geschoten maar niet dood’ in het Cultuurhuis van Merelbeke. Een lezing over het verzet en de geheim agenten in Gent en omstreken tijdens de Tweede Wereldoorlog.

 1. Gamen zonder console, maar met je smartphone? Dit topgadget bespaart je op termijn flink wat centen
  Tweakers

  Gamen zonder console, maar met je smartphone? Dit topgadget bespaart je op termijn flink wat centen

  Fervent gamer en vaak onderweg? Dan ben je mogelijk gebaat bij een controller waar je smartphone in past. “Voor iets meer dan 100 euro kun je heel fijn gamen en ligt er een hele wereld aan – vaak gratis – spelletjes aan je voeten”, zegt Wout Funnekotter, hoofdredacteur bij technologiesite Tweakers. Hij onderwierp de twee meest gangbare controllers voor smartphones aan een vergelijkingstest.
 2. Professor Mattias Desmet verzet zich tegen beslissing UGent: “Maatregelen zijn buiten proportie”
  Gent

  Professor Mattias Desmet verzet zich tegen beslissing UGent: “Maatrege­len zijn buiten proportie”

  Mattias Desmet, de UGent-professor klinische psychologie die in opspraak kwam na uitspraken op een online videokanaal van een Amerikaanse complotdenker, verzet zich tegen de maatregelen die de universiteit heeft genomen. Dat schrijft De Standaard en het nieuws wordt aan Belga bevestigd. “Dit is een omfloerste degradatie waar hij niet mee kan leven”, bevestigt zijn advocaat, Walter Van Steenbrugge.
 1. “Als kleuter ontdekte ik al het wonder van eten op sterrenniveau”: sterrenchef Timon wil jongeren culinair verwennen voor slechts 59 euro
  PREMIUM
  Koksijde

  “Als kleuter ontdekte ik al het wonder van eten op sterrenni­veau”: sterren­chef Timon wil jongeren culinair verwennen voor slechts 59 euro

  Amper 25 jaar is Timon Michiels uit Koksijde, maar hij is wel al chef-kok in restaurant Carcasse in Sint-Idesbald, goed voor een Michelinster én een plek in de top tien van beste steakrestaurants ter wereld. Voor het eerst neemt hij deel aan Jong Keukengeweld, en presenteert hij in maart en oktober jongeren een sterrenmenu voor slechts 59 euro. Maar wie is de jonge kerel met Gentse tongval die zijn klanten rundstong leerde eten? “Een tweede ster is niet meteen mijn grootste ambitie.”