De politie en brandweer hielpen de kindjes in en uit de kerk tijdens het gaslek
Volledig scherm
De politie en brandweer hielpen de kindjes in en uit de kerk tijdens het gaslek © DVEG

Landelijke Steinerschool Munte geëvacueerd na gaslek

MerelbekeNa een gaslek in de Landelijke Steinerschool Munte op het Munteplein in Merelbeke werd er overgegaan tot een evacuatie van de leerlingen. Ze werden ondergebracht in de aanpalende Sint-Bonifatiuskerk. Intussen is het gevaar weer geweken en werden de lessen voortgezet.

 1. Het coolste en vooral meest zeldzame skateboard, met ‘Het Laatste Avondmaal’ van Musketon erop, dit weekend te koop
  Gent

  Het coolste en vooral meest zeldzame skateboard, met ‘Het Laatste Avondmaal’ van Musketon erop, dit weekend te koop

  Musketon, de Gentse illustrator met Limburgse roots, heeft 2020 samengevat in één episch tafereel. Geheel in zijn eigen stijl bulkt het van de details en humor. Creatief bureau Wham Office overtuigde hem dat beeld op een skateboard te zetten. 200 stuks zijn ervan gemaakt, voor België en Frankrijk samen. En ook de Gentse skateshop SLAM krijgt er. Mooi meegenomen nu skaten populairder is dan ooit.
 2. Pijnlijk
  Gent

  Pijnlijk

  De beelden van een meute halvezolen die het Capitool in Washington bestormde, bereikten ons de afgelopen week via extra nieuwsuitzendingen en bezorgden ons een collectieve verontwaardiging. Wat zullen onze eigen overheden daar blij mee geweest zijn. Hallucinante taferelen van opgehitste rednecks en sjamanen met koehoorns namen onze focus immers weg van het falende Belgische coronabeleid. Landen waarover onze eigen politici zich graag met een moreel superieure air uitlaten - wegens het pesten van Palestijnen en/of het herbergen van Trump-aanhangers en Brexit-stemmers - vaccineerden al miljoenen mensen. In ons land kregen tegen het eind van vorige week welgeteld 700 mensen een spuitje. Wanneer de actieve bevolking aan de beurt komt, is voor iedereen een raadsel. Hier mag je ’s nachts niet meer buiten voor een wandelingetje maar je mag wel op reis in een volgepropt vliegtuig. Er wordt gecontroleerd op thuiswerk maar scholen blijven open. De Gentse universiteit organiseert haar examens in Flanders Expo, maar de studenten moeten er in overvolle bussen en trams naartoe pendelen. Mijn jongste dochter stuurt me elke dag foto’s van opeengepakte leerlingen op weg naar school. Dat wij in ons gezin nog geen virus hebben opgelopen, mag een wonder heten. Het Gentse stadsbestuur kondigde fier aan dat er heel binnenkort wordt beslist waar de Gentenaars die niet in een WZC wonen, zullen ingeënt worden. Driewerf hoera! Aan dit tempo kan je evengoed wachten tot we allemaal in een home zitten. Aan dit tempo zullen we deze zomer op tv zien hoe buitenlandse festivals doorgaan en het leven overal stilaan weer op gang komt terwijl hier nog niets zal kunnen plaatsvinden. Ik moet, net zoals u, binnenkort mijn belastingen betalen. De hoogste van de wereld. Dat zal dit keer, bovenstaande indachtig, extra pijn doen.
 1. Noorwegen bezorgd over risico van vaccinatie zwakke 80-plussers
  Play
  Covid-19

  Noorwegen bezorgd over risico van vaccinatie zwakke 80-plus­sers

 2. 15 meter de dieperik in: bus hangt te bengelen van brug
  Play

  15 meter de dieperik in: bus hangt te bengelen van brug