Johan Waeytens.
Volledig scherm
Johan Waeytens. © Foto Verbaere

KTA verliest trouwe medewerker en leerkracht

 1. Sloop dreigt voor voetgangersbrug aan de Krook die nergens naartoe leidt: “Illegaal bouwwerk”
  PREMIUM
  Gent

  Sloop dreigt voor voetgan­gers­brug aan de Krook die nergens naartoe leidt: “Illegaal bouwwerk”

  De half afgewerkte voetgangers- en fietsbrug aan bibliotheek De Krook dreigt gesloopt te moeten worden, omdat de brug werd gebouwd zonder geldige vergunning. Daarover heeft de burgerlijke rechtbank een vonnis geveld. Komt het hof van beroep tot dezelfde conclusie, dan moet het brugdeel van 2 miljoen euro weg. Maatregelen om de hinder voor buren te beperken, moeten wel al genomen worden. Het tweede deel van de brug, dat van de Sint-Jansvest tot aan de Brabantdam zou lopen, is overigens nog niet vergund.
 2. Werd ‘makakken-filmpje’ gemanipuleerd? “Het is een van de hypotheses die onderzocht worden”
  Gent

  Werd ‘makakken-film­pje’ gemanipu­leerd? “Het is een van de hypotheses die onderzocht worden”

  Het ‘makakken-filmpje’, waarbij een agent zijn hond zou aangespoord hebben met het bevel ‘pak de makakken’ heeft de voorbije dagen veel stof doen opwaaien. Ondertussen klinkt steeds luider het gerucht dat het filmpje zou gemanipuleerd zijn. Het verscheen namelijk eerst zonder geluid en daarna met geluid. De korpschef beaamt dat dit een van drie hypotheses is die onderzocht wordt.
 1. Daling van aantal besmettingen in Merelbeke op maandag 19 oktober

  Daling van aantal besmettin­gen in Merelbeke op maandag 19 oktober

  Uit de nieuwe bevestigde cijfers van Sciensano is gebleken dat er in Merelbeke, op één dag 12 besmettingen met corona zijn bijgekomen. Een dag eerder waren dit er nog 16. Het totaal aantal gevallen over de laatste 14 dagen komt zo op 66. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Voor Merelbeke komt dat getal nu op 267 te liggen. Merelbeke heeft daarmee meer dan 100 gevallen en daarom overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt ze een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.