Volledig scherm
© Foto Didier Verbaere

Gemeente ondertekent stedenband met Toucountouna

 1. Geen Zesdaagse, code rood bij UGent, maar studentenvereniging mag volgende week wel 4 dagen feesten in ’t Kuipke: “Coronaproof dossier”
  Gent

  Geen Zesdaagse, code rood bij UGent, maar studenten­ver­e­ni­ging mag volgende week wel 4 dagen feesten in ’t Kuipke: “Corona­proof dos­sier”

  Elke avond feest in ‘t Kuipke, en dat vier dagen lang, voor en door studenten: gezien de strikte coronamaatregelen die momenteel van kracht zijn én de code rood die de UGent heeft ingevoerd, lijkt zoiets onmogelijk. En toch heeft studentenvereniging VEK er voor volgende week toestemming voor. “Hun dossier toont dat ze rekening houden met alle geldende maatregelen, dus hebben ze positief advies gekregen", stelt de burgemeester
 2. De coronacijfers in Merelbeke van dinsdag 13 oktober

  De coronacij­fers in Merelbeke van dinsdag 13 oktober

  Uit de nieuwe bevestigde cijfers van Sciensano is gebleken dat er in Merelbeke, op één dag 8 besmettingen met corona zijn bijgekomen. Een dag eerder waren dit er nog minder dan 5. Het totaal aantal gevallen over de laatste 14 dagen komt zo op 35. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Dat getal komt voor Merelbeke op 141 te liggen. Omdat Merelbeke meer dan 100 gevallen heeft, overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt hiermee een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.