Kermis in Merelbeke
Volledig scherm
Kermis in Merelbeke © RV

Geen carnaval, wel kermis in Merelbeke

MerelbekeDit weekend is er geen carnaval in Merelbeke. Maar de voorjaarsfoor slaat wel haar kramen op in het centrum van de gemeente. Er worden 18 attracties verwacht.

 1. INTERVIEW. Hoofdinspecteur Bart De Cocker (37) onderzoekt verdachte overlijdens: “Ik kijk altijd of er een leeg kopje koffie te veel op tafel staat”
  PREMIUM

  INTERVIEW. Hoofdin­spec­teur Bart De Cocker (37) onderzoekt verdachte overlij­dens: “Ik kijk altijd of er een leeg kopje koffie te veel op tafel staat”

  Wat maakt een dood dubieus en hoe gaat het eraan toe tussen de vondst van een lichaam en de aankomst van de speurders in witte pakken? Daar weet Bart De Cocker (37) alles over. Als een van de vijf ‘scouts’ van de Gentse politie is hij gespecialiseerd in verdachte overlijdens. De hoofdinspecteur gunt ons een blik op de ‘crime scene’. “Veel bloed is niet per se vreemd, maar mogelijk wél als dat op het plafond is.”
  Gent
 2. De jeugd van tegenwoordig... doet de nachtshift! Leerlingen ‘proeven’ van het UZ Gent voor Nacht Van De Zorg: “Het komt toch goed hé?”
  GENT

  De jeugd van tegenwoor­dig... doet de nachtshift! Leerlingen ‘proeven’ van het UZ Gent voor Nacht Van De Zorg: “Het komt toch goed hé?”

  “Je moet het doen om te weten hoe het voelt”: 't is een zinnetje dat Zoë al vaker heeft gehoord. Haar moeder werkt in een rusthuis, de nachtshift. Een goede reden voor de leerlinge om zich in te schrijven voor een proefproject van het UZ Gent. Vier duo’s volgen er een hele nacht het reilen en zeilen van het ziekenhuis. Van het OK tot de materniteit, van de intensieve zorgen tot de technische dienst: dit is hun allereerste nachtshift.
  Gent