‘De Warmste Avond’ met 900 kaarsjes voor alle medewerkers Zorgband Leie & Schelde: “Symbool voor hun moed en doorzettingsvermogen”

Merelbeke/Destelbergen/Nazareth/LaarneAan het Woonzorgcentrum in Lemberge vond dinsdagavond ‘De warmste avond’ plaats en werden 900 kaarsen aangestoken met de boodschap Zorgband Zorgt. “Uit appreciatie voor het harde werk van alle medewerkers in de Zorgband Leie en Schelde en hopelijk de start van de warmste weken van het jaar.” 

 1. AZ Jan Palfijn start maandag met vaccineren, UZ Gent krijgt nog eens 120 vaccins. Andere ziekenhuizen moeten wachten
  Gent

  AZ Jan Palfijn start maandag met vaccineren, UZ Gent krijgt nog eens 120 vaccins. Andere ziekenhui­zen moeten wachten

  Het AZ Jan Palfijn kan maandag eindelijk starten met het vaccineren van het eigen personeel. In het UZ Gent kregen al 800 personeelsleden een prik, maandag volgen er nog 120. Andere ziekenhuizen blijven intussen op hun honger zitten, en dat valt niet overal in goede aarde. Maar de regie van wie wanneer vaccins krijgt, ligt volledig in handen van het Agentschap Zorg en Gezondheid.
 2. Noordelijke gemeentes naar vaccinatiecentrum Wachtebeke, zuidelijke naar Wetteren
  Wetteren/Laarne/Wichelen/Melle/Merelbeke/Lochristi/Destelbergen/Wachtebeke

  Noordelij­ke gemeentes naar vaccinatie­cen­trum Wachtebeke, zuidelijke naar Wetteren

  De vaccinatiestrategie in de eerstelijnszone Scheldekracht krijgt stilaan vorm. Eerder was al bekend dat de bewoners van Merelbeke en Melle hun vaccin krijgen in Sporthal De Warande in Wetteren. De lokale besturen van Laarne en Destelbergen laten weten dat hun inwoners worden doorverwezen naar de sporthal van het Provinciaal Domein Puyenbroeck in Wachtebeke.
 1. Zaakvoerder en werfleider schuiven verantwoordelijkheid voor zware gasexplosie van zich af: “Twee idioten die te lui waren om zelf te graven, zijn schuldig”
  PREMIUM
  Gent/Ieper

  Zaakvoer­der en werfleider schuiven verantwoor­de­lijk­heid voor zware gasexplo­sie van zich af: “Twee idioten die te lui waren om zelf te graven, zijn schuldig”

  Een compleet foute boring bij het aanleggen van kabels lag aan de oorzaak van een zware gasexplosie die twee jaar geleden de Polenlaan in Ieper opschrikte. De zaakvoerder van de firma die de werken uitvoerde en de betrokken werfleider riskeren nu in de Brugse rechtbank zes maanden cel. “Zij hebben in dit dossier een verpletterende verantwoordelijkheid”, oordeelde de arbeidsauditeur. Beide mannen zien dat echter anders en vragen over de ganse lijn de vrijspraak.
 1. Relschoppers in Nederland laten spoor van vernieling achter
  Play

  Relschop­pers in Nederland laten spoor van vernieling achter

 2. Chuck Schumer doet gênante verspreking tijdens belangrijke speech
  Play

  Chuck Schumer doet gênante verspre­king tijdens belangrij­ke speech