Filip Thienpont met zijn Afrikaanse collega
Volledig scherm
Filip Thienpont met zijn Afrikaanse collega © Gemeente Merelbeke

“Corona stopt niet aan de grenzen”, zegt burgemeester Filip Thienpont nadat hij steunbetuiging uit Afrika ontvangt

De gemeente Merelbeke kreeg steunbetuigingen van haar partnergemeente Toucountouna in het Afrikaanse Benin. “In een brief drukt de burgemeester van Toucountouna, Sébastien Paatcha, zijn medeleven uit met de inwoners van Merelbeke en spreekt ons moed in tijdens deze moeilijke tijden”, zegt burgemeester Filip Thienpont (CD&V) van Merelbeke.

 1. Hiervoor sluiten we de horeca en beperken we onze contacten: op bezoek in de corona-afdelingen van het UZ Gent
  Gent

  Hiervoor sluiten we de horeca en beperken we onze contacten: op bezoek in de corona-afdelingen van het UZ Gent

  COVID-19 neemt opnieuw de overhand. In het UZ Gent zijn alweer twee cohorte-afdelingen geopend, en liggen ook meer dan tien coronapatiënten op de afdeling Intensieve Zorg. Het is alle hens aan dek in het ziekenhuis. De dokters en verpleegkundigen vechten niet meer tegen een compleet onbekende vijand, zoals in maart, maar dat maakt het werk er niet makkelijker en zeker niet lichter op. Fotograaf Wannes Nimmegeers brengt de situatie in het UZ in beeld, en toont hoe zwaar het is, voor de patiënten, maar ook voor het personeel. Daarvoor doen we het. Daarvoor sluiten we de horeca en beperken we onze contacten.
 2. Daling van aantal besmettingen in Merelbeke op dinsdag 20 oktober

  Daling van aantal besmettin­gen in Merelbeke op dinsdag 20 oktober

  Uit de nieuwe bevestigde cijfers van Sciensano is gebleken dat er in Merelbeke, op één dag 10 besmettingen met corona zijn bijgekomen. Een dag eerder waren dit er nog 12. Het totaal aantal gevallen over de laatste 14 dagen komt zo op 81. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Voor Merelbeke komt dat getal nu op 327 te liggen. Merelbeke heeft daarmee meer dan 100 gevallen en daarom overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt ze een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
 3. Sloop dreigt voor voetgangersbrug aan de Krook die nergens naartoe leidt: “Illegaal bouwwerk”
  PREMIUM
  Gent

  Sloop dreigt voor voetgan­gers­brug aan de Krook die nergens naartoe leidt: “Illegaal bouwwerk”

  De half afgewerkte voetgangers- en fietsbrug aan bibliotheek De Krook dreigt gesloopt te moeten worden, omdat de brug werd gebouwd zonder geldige vergunning. Daarover heeft de burgerlijke rechtbank een vonnis geveld. Komt het hof van beroep tot dezelfde conclusie, dan moet het brugdeel van 2 miljoen euro weg. Maatregelen om de hinder voor buren te beperken, moeten wel al genomen worden. Het tweede deel van de brug, dat van de Sint-Jansvest tot aan de Brabantdam zou lopen, is overigens nog niet vergund.