ARCHIEF 2019: Het schepencollege in feeststemming op Carnaval Merelbeke.
Volledig scherm
ARCHIEF 2019: Het schepencollege in feeststemming op Carnaval Merelbeke. © Didier Verbaere

Carnavalsweekend definitief geschrapt, ook geen lightversie

MerelbekeHet carnavalsweekend van 27 maart in Merelbeke is definitief geschrapt. Ook een lightversie komt er niet. Dat beslisten het Carnavalscomité en het lokaal bestuur.

 1. Van Ohne tot Tarra: in deze 8 winkels in Oost-Vlaanderen winkel je verpakkingsvrij
  PREMIUM
  Oost-Vlaanderen

  Van Ohne tot Tarra: in deze 8 winkels in Oost-Vlaanderen winkel je verpak­kings­vrij

  Mei Plasticvrij is een campagne waarbij je wordt aangespoord om heel de maand mei zo weinig mogelijk plastic en ander afval te verzamelen. Door je eigen afvalberg te verkleinen draag je je steentje bij aan het milieu. Om je extra te motiveren zochten wij 9 leuke zaken in Oost-Vlaanderen voor je op die zich bewust zijn van de afvalproblematiek. Van Ohne in Aalst tot Tarra in Dendermonde: Met deze 10 winkels in Oost-Vlaanderen hou jij de maand mei plasticvrij.
 2. ASSISEN. “Ik ga je trots maken”: Alexander Dean (39) kondigde moord op fotograaf aan in berichten aan Maïlys (18)
  Moere/Sint-Amandsberg/Varsenare

  ASSISEN. “Ik ga je trots maken”: Alexander Dean (39) kondigde moord op fotograaf aan in berichten aan Maïlys (18)

  Bijna 5 jaar na de feiten verschijnt Alexander Dean (29) uit Varsenare voor het hof van assisen in Brugge voor viervoudige moord. De bodybuilder bracht op 25 juli 2017 z’n ex-liefje Maïlys Descamps (18) en haar grootouders Gery Cappon (68) en Marie-José Vanleene (64) om het leven in Moere. De nacht voordien had hij ook al fotograaf Jeroen Verstraete (39) doodgestoken in Sint-Amandsberg. Dinsdag kwamen speurders getuigen hoe Dean pas in z’n tweede verhoor bekentenissen aflegde. Herlees alle gebeurtenissen van de derde procesdag nog eens hieronder.
 3. BELOOFD IS BELOOFD. Na 20 jaar is er eindelijk een volwaardig cultuurhuis. Maar wat met de beloofde doortocht in Bottelare?
  PREMIUM
  Merelbeke

  BELOOFD IS BELOOFD. Na 20 jaar is er eindelijk een volwaardig cultuur­huis. Maar wat met de beloofde doortocht in Bottelare?

  De bestuursperiode van uw gemeentebestuur is ruim halfweg. Tijd dus voor een evaluatie. Komt er iets in huis van de prioriteiten die in 2018 werden gesteld? We selecteren vijf beloftes van het schepencollege, zochten uit wat er al gerealiseerd is en wat er nog op de plank ligt. Vandaag: Merelbeke, een gemeente die sterk inzet op het centrum met twee grote bouwprojecten. Maar ook de rand niet vergeet met de doortocht in Bottelare.