Burgemeester Filip Thienpont.
Volledig scherm
PREMIUM
Burgemeester Filip Thienpont. © Didier Verbaere

BELOOFD IS BELOOFD. Na 20 jaar is er eindelijk een volwaardig cultuurhuis. Maar wat met de beloofde doortocht in Bottelare?

MerelbekeDe bestuursperiode van uw gemeentebestuur is ruim halfweg. Tijd dus voor een evaluatie. Komt er iets in huis van de prioriteiten die in 2018 werden gesteld? We selecteren vijf beloftes van het schepencollege, zochten uit wat er al gerealiseerd is en wat er nog op de plank ligt. Vandaag: Merelbeke, een gemeente die sterk inzet op het centrum met twee grote bouwprojecten. Maar ook de rand niet vergeet met de doortocht in Bottelare.

  1. Politie Schelde-Rhode informeert over nieuwe regels E-steps: “Voortaan geldt een minimumleeftijd van 16 jaar”
    Politiezone Schelde-Rhode

    Politie Schel­de-Rho­de informeert over nieuwe regels E-steps: “Voortaan geldt een minimum­leef­tijd van 16 jaar”

    Omdat E-steps de laatste jaren sterk in opmars zijn, komen ze veel vaker voor in het straatbeeld. Ze halen snelheden tot 25 km per uur en zorgen voor vlotte verplaatsingen, maar ze zijn niet altijd even stabiel of gemakkelijk te hanteren. Omdat ze erg stil zijn, kunnen ze bovendien verraderlijk zijn voor voetgangers of fietsers. Politiezone Schelde-Rhode waarschuwt dat er vanaf 1 juli daarom nieuwe verkeersregels gelden voor e-steps en andere gemotoriseerde voortbewegingstoestellen. Met als grootste doel om het verkeer veiliger te laten verlopen.