Jessy Pittomvils (links) verloor zijn vader Jean-Louis Pittomvils (centraal). Evelyne Devrouw (rechts), de grootmoeder van Jessy, raakte gewond bij de home-invasion in Dilbeek.
Volledig scherm
PREMIUM
Jessy Pittomvils (links) verloor zijn vader Jean-Louis Pittomvils (centraal). Evelyne Devrouw (rechts), de grootmoeder van Jessy, raakte gewond bij de home-invasion in Dilbeek. © PN / RV

Zoon van dodelijk slachtof­fer ho­me-invasion Dilbeek spreekt: "Ik hoop dat de overvallers beseffen dat ze iemands vader vermoord hebben”

Merchtem/DilbeekJessy Pittomvils (25) kan drie dagen na de feiten nog steeds niet vatten waarom zijn vader Jean-Louis (55) dood moest bij de fatale home-invasion in Dilbeek. Zijn grootmoeder raakte gewond tijdens de nachtelijke overval. “Mijn pa had een groot hart en stond voor iedereen klaar”, zegt Jessy. “Ik hoop dat de overvallers beseffen dat ze iemands vader en zoon vermoord hebben.” De daders zijn nog altijd spoorloos, het parket houdt alle mogelijke pistes open.

 1. Familieleden zijn zoveelste lockdown bij Herfstvreugde beu: “Mijn kalashnikov staat klaar als ze mij nog eens willen weghouden bij mijn vrouw”
  Londerzeel

  Familiele­den zijn zoveelste lockdown bij Herfst­vreug­de beu: “Mijn kalashnik­ov staat klaar als ze mij nog eens willen weghouden bij mijn vrouw”

  Geen amok of geschreeuw voor woonzorgcentrum Herfstvreugde in Londerzeel. Wel zo’n vijftien aanwezigen die hun bezorgdheden uiten en een statement willen maken. Tot vanochtend konden zij hun geliefden, ouders, familie, vrienden niet bezoeken in het woonzorgcentrum na de uitbraak met het COVID-virus bij dertig personen drie weken geleden. “En dat terwijl ze ons op het hart drukten dat ze de deuren niet meer zouden sluiten. Ons vertrouwen in de directie en het beleid is weg.” Schepen Els Van den Broeck ging ook het gesprek aan met twee familieleden van bewoners. “Een moeilijk gesprek was het. Ze zijn ervan overtuigd dat het anders kon, ondanks onze argumenten.”
 2. Van brandende duivels tot de ‘flosj’ trekken op de foor: onze weekendtips in het Pajottenland en de Brusselse Rand
  PREMIUM
  wemmel, vilvoorde, Jezus-eik, tervuren, asse, grimbergen, kapell-op-den-bos

  Van brandende duivels tot de ‘flosj’ trekken op de foor: onze weekend­tips in het Pajotten­land en de Brusselse Rand

  Het weekend van 11 en 12 september komt eraan: tijd om een gevarieerd lijstje met uittips mee te geven. Van kermissen en optredens tot een skatecontest en brandende hopduvels: er is voor elk wat wils in het Pajottenland en de Brusselse Rand. Haal je agenda erbij en kies een leuke activiteit uit. Dan ben je al zeker van een geslaagd weekend.