Illustratiebeeld
Volledig scherm
Illustratiebeeld © RV

Werken in Gasthuisstraat en Heirbaan duren nog tot 28 januari

MerchtemVanaf deze week wordt er gewerkt in de Gasthuisstraat en de Heirbaan in Merchtem. Sinds gisteren zijn enkele nutsmaatschappijen er aan de slag tussen Gasthuisstraat 76 en Heirbaan 12. Alles samen zullen de werken twee weken duren. In tussentijd geldt er eenrichtingsverkeer binnen de werfzone.

 1. Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttijden
  Livios

  Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttij­den

  Wie deze zomer niet wil puffen in een veel te warm huis, kan investeren in een airco of lucht-luchtwarmtepomp. Dat is een effectieve manier om de temperatuur binnenshuis het hele jaar door comfortabel te houden. In de zomer worden de kamers gekoeld en ontvochtigd en tijdens de winter doet de lucht-luchtwarmtepomp dienst als energiezuinige elektrische bijverwarming. Maar hoe zit het met de wachttijden voor die aircotoestellen? Ben je hopeloos te laat als je er nog eentje wil voor de zomer? Bouwsite Livios vroeg het aan Lieven Verstaen van Daikin.
 2. “We willen zandzakjes maar krijgen die niet”: Slachtoffers van wateroverlast zijn ongerust
  PREMIUM
  meise

  “We willen zandzakjes maar krijgen die niet”: Slachtof­fers van waterover­last zijn ongerust

  Enkele bewoners van Heimbeekveld maken zich zorgen omwille van de aangekondigde regen op donderdag en vrijdag. Ze vroegen zandzakjes aan de gemeente en zijn teleurgesteld dat ze die niet krijgen. “De aangekondigde buien zijn echter niet te vergelijken met de ramp van vorig jaar”, zegt schepen Heyvaert. Toen betekende de plaatselijke storm dat de woningen in enkele straten blank stonden.