De Boeing 747 cirkelde enkele keren voor onze kust om voldoende kerosine verbruikt te hebben.
Volledig scherm
De Boeing 747 cirkelde enkele keren voor onze kust om voldoende kerosine verbruikt te hebben. © Flightradar24

Vrachtvliegtuig komt in problemen na opstijgen vanaf Brussels Airport: getuigen maken melding van ontploffingen en steekvlam

Een Boeing 747 van Kalitta Air is vrijdagavond in de problemen gekomen na het opstijgen in Zaventem. Verschillende inwoners van Merchtem, Opwijk, Lebbeke, Aalst en Meise werden opgeschrikt door verschillende luide knallen en velen merkten een steekvlam op aan een van de motoren. De crew kon uiteindelijk een succesvolle noodlanding maken in Leipzig.

4 reacties

 • Linda Vantomme

  3 jaar geleden
  Wij waren op vakantie in Nieuwvlied bad en hadden het ook gehoord . We dachten eerst aan donder of vuurwerk toen we ook het vliegtuig hoorden.
 • Jurgen Van Den Bergh

  3 jaar geleden
  Die 747 van Kalitta Air komt hier ook regelmatig laag overgevlogen. De meeste vliegtuigen op de aanvliegroute hoor ik amper want die hebben hier nog een hoogte van om en bij de 1200-1500 meter, maar Kalitta komt hier op 750-800 meter over. En lawaai maken dat dat oud stuk ijzer doet. Ik weet direct zonder te kijken op Flightradar dat het die Boeing van Kalitta is.
 • Jos Zahirovic

  3 jaar geleden
  Ook gehoord gisteravond in Meldert.
 • El Stavio

  3 jaar geleden
  Klaar en duidelijk gehoord,zelfs binnen in huis!Aanvankelijk dacht ik aan vuurwerk,maar deze knallen waren toch wel van een ander soort kaliber.En het zal wel kloppen,want elke avond omstreeks hetzelfde uur hoor je het kenmerkende geluid van de opstijgende B-747 van Kalitta.Als het nog klaar is kan je het wit-rode vliegtuig goed zien.
 1. Wie gaat dit seizoen helemaal ontploffen? Drie van onze clubwatchers kijken vooruit
  Gouden 11
  4

  Wie gaat dit seizoen helemaal ontploffen? Drie van onze clubwat­chers kijken vooruit

  De Jupiler Pro League is weer volop bezig en dat betekent dat ook de Gouden 11 terug is. Speel mee met onze sportgame en bewijs dat jij het meeste weet over het Belgische voetbal. Tijdens de eerste zes speeldagen zijn er nog geen prijzen te winnen, omdat de transferperiode nog bezig is. Maar je kunt wel al volop sleutelen aan jouw team. Wij vroegen aan drie van onze clubwatchers wie we in de gaten moeten houden.