De steltenlopers in actie tijdens de Hopduvelfeesten van 2016 in Asse.
Volledig scherm
De steltenlopers in actie tijdens de Hopduvelfeesten van 2016 in Asse. © Foto Mozkito

Steltenlopers willen erfgoed worden

MERCHTEMDe Koninklijke Steltenlopers van Merchtem genieten wereldwijd bekendheid. En die bekendheid willen ze nu verzilveren met een erkenning als cultureel erfgoed. Samen met het gemeentebestuur wordt daarom op 15 mei een dossier ingediend bij de Vlaamse overheid. Daarna volgt Unesco.

  1. ZWART PUNT. Eindelijk goed nieuws voor kruispunt N8 waar Frank (57) verongelukte: “De steenweg noemen ze niet voor niets de dodensteenweg”
    PREMIUM
    Roosdaal

    ZWART PUNT. Eindelijk goed nieuws voor kruispunt N8 waar Frank (57) verongeluk­te: “De steenweg noemen ze niet voor niets de dodensteen­weg”

    Ze durfde er lange tijd niet te passeren, omdat het ongeval van haar man telkens voorbijflitst. Sabine, echtgenote van Frank Eylenbosch (57) die in 2019 verongelukte op de N8 Ninoofsesteenweg. Meer bepaald op het kruispunt met de Ramerstraat, een zwart punt in onze regio. “Ik hoop dat het kruispunt snel onder handen wordt genomen en conflictvrije verkeerslichten krijgt”, aldus Sabine. En dat zal het geval zijn, maar wel pas in 2023.