Kevin Bollens (18) en vader Dirk Bollens (61) die enkele gasten bedienen met de gerechten die door de robot werden gebracht.
Volledig scherm
PREMIUM
Kevin Bollens (18) en vader Dirk Bollens (61) die enkele gasten bedienen met de gerechten die door de robot werden gebracht. © Tom Vierendeels

Robot vervangt onvindbaar personeel bij brasserie Buitenhof: “Contact met de gasten is niet verdwenen”

MerchtemKinderen hebben er een attractie bij terwijl het personeel van brasserie Buitenhof niet het gevoel heeft na elke shift de Marathon de Sables te hebben gelopen. Maak kennis met de robots van Pudu, de nieuwe ‘werkkrachten’ van de horecazaak waar koning Filip met zijn gezin twee jaar geleden nog kwam tafelen. “Een serieuze investering, maar je spaart er het geld van een personeelslid mee uit”, klinkt het. Klanten vinden het best amusant, “maar gelukkig hebben we toch nog contact met de ober want voor dat sociaal contact kom je op restaurant”.

1 reactie

 • Carolus Vif

  2 maanden geleden
  en moet ge het dan zelf van die robot halen ? of moet je wachten tot de ober komt ? dan kon die evengoed het eten zelf brengen , duurt een minuut voor hij ter plaatse is als er geen volk voor loopt , heb in azie beter systeem gezien kiezen en bestellen doe je aan tafel op de ingebouwde tablet en dan brengt de ober alles , geen rondrijdende robot
 1. Het sociaal tarief voor telecom biedt tot 50 procent korting op je factuur: zo weet je of je in aanmerking komt
  Mijntelco

  Het sociaal tarief voor telecom biedt tot 50 procent korting op je factuur: zo weet je of je in aanmerking komt

  In tijden van inflatie en hoge energieprijzen is elke financiële tegemoetkoming meer dan welkom, zeker voor de lagere inkomens. Daarom is er vanuit de overheid niet alleen voor gas en elektriciteit een sociaal tarief voorzien; ook voor telecom bestaat er een tegemoetkoming. Wie de doelgroepen zijn voor zo'n tegemoetkoming? En welke voorwaarden er precies zijn? Mijntelco.be zet het voor je op een rij.
 2. Cafébaas Michel trekt na meer dan dertig jaar deur Den Bokkal achter zich dicht: “Rijk ben ik er niet van geworden, maar heb wel elke dag kunnen doen wat ik graag doe en dat is veel meer waard”
  PREMIUM
  Buggenhout

  Cafébaas Michel trekt na meer dan dertig jaar deur Den Bokkal achter zich dicht: “Rijk ben ik er niet van geworden, maar heb wel elke dag kunnen doen wat ik graag doe en dat is veel meer waard”

  Na meer dan dertig jaar cafébaas in hart en nieren, trekt Michel Van de Vreken de deur van Den Bokkal in hartje Buggenhout achter zich dicht. Het pensioen wenkt, maar niet zonder tal van mooie herinneringen. “Den Bokkal is een sociaal café. Voor jong en oud. Er waren tijden dat de Missiestraat vol fietsen stond van scholieren die hier op café kwamen”, zegt hij. Voor HLN blikt Michel terug, maar ook vooruit. Want Den Bokkal wordt De Versen Bokkal.
 1. Van balkonhuldiging op de Grote Markt tot keuvelen op de kermis: hier beleef je een topweekend in Brussel, de Rand en het Pajottenland
  PREMIUM
  Pajottenland/Brussel/Rand

  Van balkonhul­di­ging op de Grote Markt tot keuvelen op de kermis: hier beleef je een topweekend in Brussel, de Rand en het Pajotten­land

  Heb je nog geen plannen voor het weekend van 1 en 2 oktober? Dan zullen wij je met plezier wat inspiratie bezorgen. Er zijn namelijk heel wat zaken te beleven in Brussel, de Rand en het Pajottenland. Van een marathon lopen tot genieten aan het kampvuur en Remco Evenepoel spotten. Onze redactie helpt je graag verder met vijf leuke tips. Want thuisblijven, dat kan je tijdens de week ook, toch?
 2. Van de Plantentuin tot De Hoorn: op deze 7 locaties in Vlaams-Brabant en Brussel maak je de mooiste trouwfoto’s
  PREMIUM
  Vlaams-Brabant

  Van de Planten­tuin tot De Hoorn: op deze 7 locaties in Vlaams-Bra­bant en Brussel maak je de mooiste trouwfoto’s

  Stap jij bijna in het huwelijksbootje en ben je nog op zoek naar een plekje waar je de mooiste dag van je leven kan vereeuwigen? Dan hebben we goed nieuws voor jou, want onze redactie zocht de mooiste locaties voor trouwfoto’s voor je uit. Van het begijnhof in Diest tot Ter Kamerenbos in Elsene: op deze 7 locaties in Vlaams-Brabant en Brussel leg je de mooiste trouwfoto’s vast.