De leden van de nieuwe politieke partij hebben hun programma voor 14 oktober al klaar.
Volledig scherm
De leden van de nieuwe politieke partij hebben hun programma voor 14 oktober al klaar. © Foto Mozkito

Pro Merchtem gaat voor veiligheid (en tegen verbrusseling)

MERCHTEMDe nieuwe partij Pro Merchtem kan als eerste in de gemeente een afgewerkt verkiezingsprogramma voorleggen. Dat is gebaseerd op vijf speerpunten.

 1. Ronald Detige (44) begeleidt de slachtoffers van de aanslagen in Zaventem en Brussel: “Veel mensen kijken nu pas voor de eerste keer de daders in de ogen”
  PREMIUM

  Ronald Detige (44) begeleidt de slachtof­fers van de aanslagen in Zaventem en Brussel: “Veel mensen kijken nu pas voor de eerste keer de daders in de ogen”

  Het parket van Brussel. Het kluwen van justitie waar misdadigers van de ergste soort worden opgespoord en vervolgd. Hier werkt ook Ronald Detige (44), al 13 jaar op de dienst slachtofferonthaal. Zijn rol is er een van de discretere aard, maar voor één keer treedt hij voor ons op de voorgrond om te vertellen wat hij precies doet. Het grote terreurproces van de aanslagen van 22 maart 2016 speelt daarbij een grote rol. “Na 7 jaar durven sommigen nog steeds niet aan die bewuste dag te denken.”
  Brussel, Zaventem
 2. RESTOTIP. Have a Roll in Elsene: kleurrijke en huisbereide kaneelrollen
  PREMIUM

  RESTOTIP. Have a Roll in Elsene: kleurrijke en huisberei­de kaneelrol­len

  In februari opende ‘Have a Roll’ de deuren in Elsene. En dat bleek meteen een razend succes: dagelijks staan heel wat mensen geduldig in de rij voor de verse kaneelrollen. Het overtrof zelfs de verwachtingen van mede-eigenaar Dennis Van Peel (27), die twee jaar geleden de eerste vestiging opende in Antwerpen. Maar wat maakt de zoete lekkernijen zo populair? Wij gingen langs om het zelf uit te testen.
  Brussel
 3. Met ‘Mijn kind, de school en ik’ ondersteunt de gemeente anderstalige ouders van kleuters

  Met ‘Mijn kind, de school en ik’ onder­steunt de gemeente anderstali­ge ouders van kleuters

  Met het traject ‘Mijn kind, de school en ik’ wil de Gemeente Londerzeel anderstalige ouders handvatten bieden om hun kinderen te begeleiden bij een succesvolle schoolloopbaan. “We trachten hiermee de ouders mee klaar te stomen voor het onderwijs van het kind”, duidt burgemeester Conny Moons (LWD). “Zo willen we een positieve leercurve van het kind in de hand werken door de ouder te vormen. Tegelijk is dit een oefenkans Nederlands voor de anderstalige ouder.”
  Londerzeel