Ylena nam haar lievelingsknuffel overal mee. Hij staat nu in de living ter nagedachtenis aan het meisje.
Volledig scherm
PREMIUM
Ylena nam haar lievelingsknuffel overal mee. Hij staat nu in de living ter nagedachtenis aan het meisje. © Carmen Schelkens

Ouders Ylena (3) reageren voor het eerst na proces rond dodelijk ongeval: “Aan alle rijongeschikte mensen die toch de baan op gaan, wil ik een foto van mijn overleden dochter tonen”

Merchtem/VilvoordeDe ouders van de driejarige Ylena die in augustus vorig jaar om het leven kwam bij een verkeersongeval reageren voor het eerst na het proces rond het dodelijke accident. De bestuurder die de kleuter aanreed, bleek eerder door verschillende dokters rijongeschikt te zijn verklaard. Hij werd veroordeeld tot een jaar cel met uitstel. “We begrijpen niet waarom de bestuurder ondanks het rijverbod toch in de wagen kroop. Onze dochter had nog kunnen leven”, zeggen de ouders van Ylena.

 1. Bestuurder veroordeeld tot 1 jaar cel voor ongeval waarbij meisje (3) omkomt: “Hij negeerde bewust het rijverbod”
  PREMIUM
  Merchtem

  Bestuurder veroor­deeld tot 1 jaar cel voor ongeval waarbij meisje (3) omkomt: “Hij negeerde bewust het rijverbod”

  De 65-jarige J.W. is veroordeeld tot 1 jaar celstraf met uitstel, een geldboete en een levenslang rijverbod. De bestuurder was in augustus 2021 met te hoge snelheid tegen een kermisattractie in Merchtem gereden en reed vervolgens een driejarig meisje aan, dat om het leven kwam. Nu blijkt dat de man medisch ongeschikt was om te rijden en dat hij een eerder opgelegd rijverbod niet respecteerde. “Het ongeval had duidelijk vermeden kunnen worden”, zegt de advocaat van de nabestaanden.
 2. Aan epilepsie lijdende trucker die met tientonner bankkantoor binnenreed waarbij Jade (2) stierf, wil vrijspraak: “Het was een geval van overmacht”
  PREMIUM
  KORTENBERG/LEUVEN

  Aan epilepsie lijdende trucker die met tientonner bankkan­toor binnenreed waarbij Jade (2) stierf, wil vrijspraak: “Het was een geval van overmacht”

  Het centrum van Kortenberg werd op 4 mei 2018 herschapen in een oorlogsgebied, nadat een vrachtwagenbestuurder met hoge snelheid zich in een bankkantoor boorde. Peuter Jade (2) stierf ter plekke op de stoep, haar vader verloor een been. In de politierechtbank was er nog altijd discussie of de trucker, een epilepsiepatiënt, net voor de crash een aanval kreeg. De vijftiger riskeert een jaar cel met uitstel.
 3. Meisje (3) komt om bij ongeval op kermis in Merchtem, bestuurder werd vermoedelijk onwel
  Merchtem/Lebbeke/Meise

  Meisje (3) komt om bij ongeval op kermis in Merchtem, bestuurder werd vermoede­lijk onwel

  Op de kermis in Merchtem, een tiendaags feest in de Vlaams-Brabantse gemeente, is dinsdagnamiddag een meisje van drie uit Lebbeke om het leven gekomen. Ze bevond zich met haar moeder ter hoogte van het kruispunt van de Kattestraat en de August de Boeckstraat aan het begin van de kermis toen ze werd aangereden. De bestuurder, een 65-jarige man uit Meise, botste ook tegen een kermisattractie en enkele geparkeerde wagens om vijfhonderd meter verder tegen een gevel terecht te komen. Vermoedelijk werd de chauffeur onwel achter het stuur.