Zomerbar Zanzibar.
Volledig scherm
Zomerbar Zanzibar. © Joel Hoylaerts / Photonews

Omstreden zomerbar Zanzibar moet de deuren sluiten: Raad van State trekt vergunning opnieuw in

MerchtemDe Raad van State heeft de vergunning van pop-up zomerbar Zanzibar in Merchtem opnieuw ingetrokken, een week nadat het de deuren opnieuw had geopend. Het arrest is duidelijk: Zanzibar moet de rest van de zomer gesloten blijven. Ook de gemeente Merchtem laat weten geen nieuwe vergunning te verlenen. “Vanaf zaterdag kan je er niet meer terecht”, laat waarnemend burgemeester Lien Casier (CD&V) weten.

 1. Budget voor sigaretten beleggen in plaats van oproken? Dat levert je na 30 jaar ruim 100.000 euro op
  Spaargids.be

  Budget voor sigaretten beleggen in plaats van oproken? Dat levert je na 30 jaar ruim 100.000 euro op

  Stoppen met roken biedt niet alleen voordelen voor je gezondheid, het is ook een opsteker voor je portemonnee. Je bespaart op de kostprijs van sigaretten en behaalt met je niet-uitgegeven centen mogelijk een mooi beleggings- en spaarrendement. Bovendien dwing je bij de bank een goedkopere schuldsaldoverzekering af. Spaargids.be rekent uit hoeveel geld stoppen met roken je precies kan opleveren.
 2. Van vliegende kiekenpoten, tot looproutes voor het goede doel: hier beleef je een topweekend in Brussel en de rand
  PREMIUM
  londerzeel, brussel, dilbeek, gooik

  Van vliegende kiekenpo­ten, tot looproutes voor het goede doel: hier beleef je een topweekend in Brussel en de rand

  Heb je nog geen plannen voor het weekend van 24 en 25 september? Dan zullen wij je met plezier wat inspiratie bezorgen. Er zijn namelijk heel wat zaken te beleven in Brussel, de Rand en het Pajottenland. Van lopen ten voordele van kinderkanker tot straatfeesten en jaarmarkten. De zomer wordt feestelijk afgerond. Onze redactie helpt je graag verder met vijf leuke tips. Want thuisblijven, dat kan je tijdens de week ook, toch?