Archiefbeeld. Enkele vluchtelingen die vorige week met de trein vanuit Brussel arriveerden.
Volledig scherm
PREMIUM
Archiefbeeld. Enkele vluchtelingen die vorige week met de trein vanuit Brussel arriveerden. © ANP / EPA

Oekraïense vluchtelinge plots weg bij gastgezin: “Zonder aanleiding vertrekken terwijl we ons goed hart toonden, is moeilijk te vatten”

MerchtemEen vrouw uit Merchtem was een van de eersten om een Oekraïense vluchtelinge en haar zoon op te vangen, tot haar gasten zonder iets te zeggen vertrokken. “Ik stelde vragen over haar zonen die nog in het oorlogsgebied verblijven, misschien is dat de reden.”

144 reacties

 • Bernard Deplacie

  2 maanden geleden
  Er is ook niet meer gebeurd dan dat deze mensen opeens vertrokken zijn. Waarom dit uitvergroten en twijfelen aan hun goede intenties. Door de taalbarrière is het minder simpel.
 • Eric Roeloffzen

  3 maanden geleden
  Maar ze zijn zo lief meneer, allee.....
 • Said Bernard Oussehmine

  3 maanden geleden
  We weten inderdaad de achtergrond niet van die Mensen, we spelen met vuur, zijn wij bellen zo naief? En wat met ons eigenlijk Mensen die help nodig hebben??
 • Wim Offermans

  3 maanden geleden
  Bitterheid overheerst bij (een heel pak) Belgen.
 • STEFAAN DE KUYPER

  3 maanden geleden
  Wie gaat heel die carousel betalen, niet ver zoeken NIET de politiek maar de gewone werkende Vlaming.
 1. Buurt verzet zich tegen waterzuiveringsstation naast Buggenhoutbos in Peizegem
  PREMIUM
  Peizegem/Buggenhout

  Buurt verzet zich tegen waterzuive­rings­sta­ti­on naast Buggenhout­bos in Peizegem

  Enkele inwoners van Peizegem en Buggenhout verzetten zich tegen de komst van een waterzuiveringsstation in hun buurt. Die installatie aan de rand van Buggenhoutbos zou tegen 2027 operationeel moeten zijn. Omwonenden vrezen geur- en geluidshinder, samen met een toename van het verkeer. “Het is hier bijna een stiltegebied”, klinkt het. “Dat waterzuiveringsstation kan gerust even verderop op een betere locatie.” Er loopt momenteel onderzoek naar een alternatieve locatie.
 1. De allerbeste camera’s voor je vakantiefoto’s schuilen in deze smartphones
  Tweakers

  De allerbeste camera’s voor je vakantiefoto’s schuilen in deze smartpho­nes

  Ben je nog voor je vakantie op zoek naar een nieuwe smartphone? Hecht je veel belang aan de kwaliteit van de bijhorende camera, om zo onvergetelijke vakantiekiekjes en festivalfoto’s te kunnen maken? Smartphonespecialist Donovan Kerssenberg van technologiesite Tweakers trakteert je op zijn top drie smartphones-met-de-zotste-camera’s van het moment én geeft ook enkele minder dure alternatieven mee.