Landbouwer Bart Vanderstraeten was als eerste bij de slachtoffers van de crash.
Volledig scherm
Landbouwer Bart Vanderstraeten was als eerste bij de slachtoffers van de crash. © Foto Mozkito

"Mij krijg je niet meer in een helikopter"

MERCHTEMLandbouwer Bart Vanderstraeten was op 26 december 2007 kroongetuige van het drama. "Ik was materiaal aan het afspuiten, een echte winterklus, toen ik een helikopter hoorde naderen", vertelt Bart. "Normaal vliegt hier elke dag een helikopter voorbij om de aardgasleiding van Fluxys te controleren die hier ligt. Maar deze keer kwam de heli uit een andere richting. Ik zag dat de piloot plots hoogte wou winnen, vermoedelijk omdat hij door de mist de hoogspanningslijn te laat had opgemerkt. Wat er toen gebeurde, vergeet ik nooit meer."

 1. K.(27) deelt na carnavalsnacht bed met man, maar gaat hem daarna met enkele vrienden te lijf: “Hij herinnerde zich niets meer en dacht dat hij was verkracht”
  PREMIUM
  Opwijk

  K.(27) deelt na carnavals­nacht bed met man, maar gaat hem daarna met enkele vrienden te lijf: “Hij herinnerde zich niets meer en dacht dat hij was verkracht”

  Een carnavalsnacht in Opwijk is twee jaar geleden danig uit de hand gelopen. Een 27-jarige man deelde, ondanks dat hij een vriendin had, het bed met een andere man. “Ik werd de dag erna wakker met stekende pijn tussen mijn benen en herinnerde me niets meer”, aldus de twintiger. Daarna zou het carnaval nog een akelig staartje krijgen voor beiden.
 1. "Er is geen zuurstof meer": video toont chaos op Covidafdeling in Egyptisch ziekenhuis
  Play

  "Er is geen zuurstof meer": video toont chaos op Covidafde­ling in Egyptisch ziekenhuis

 2. Kopie van Da Vinci's Mundi teruggevonden, museum had diefstal niet opgemerkt
  Play

  Kopie van Da Vinci's Mundi teruggevon­den, museum had diefstal niet opgemerkt