Louis De Keersmaecker verdween woensdagavond uit het woonzorgcentrum Martinas in Merchtem. Sindsdien ontbreekt elk spoor.
Volledig scherm
PREMIUM
Louis De Keersmaecker verdween woensdagavond uit het woonzorgcentrum Martinas in Merchtem. Sindsdien ontbreekt elk spoor. © Tom Vierendeels

Louis (85) al twee dagen vermist, familie dient klacht in tegen woonzorgcentrum: “Hoe komt het dat zijn verdwijning pas na dertien uur werd opgemerkt?”

Merchtem/Groot-BijgaardenDe familie van Louis De Keersmaecker (85) heeft een klacht voor schuldig verzuim ingediend tegen het Merchtemse woonzorgcentrum Martinas van de groep Armonea. De tachtiger, die aan dementie lijdt, verdween woensdagavond en sindsdien ontbreekt nog altijd elk spoor. “Zijn verdwijning werd pas dertien uur later opgemerkt”, klinkt het. “Nu komen de tongen los en blijken er al langer klachten te zijn.” Agentschap Zorg & Gezondheid bevestigt dat de kwaliteit er sinds 2021 achteruit is gegaan.

3 reacties

 • Marc Van Lierde

  3 maanden geleden
  Enkel veel geld betalen telt, voor rest ben je nummer in Rusthuis. Proficiat België
 • Geert De Bonte

  3 maanden geleden
  O.a “Onvoldoende ondersteuning bij de maaltijden” klinkt mij bekend in de oren. Vader was hulpbehoevend, gelukkig waren ik en mijn zuster dagelijks aanwezig om hem en andere bewoners te helpen bij de maaltijden. Hebben veel bewoners hun eten zien “afnemen” omdat ze zichzelf niet konden behelpen, weinig of geen bezoek hadden van familie, en hun maaltijd niet zelf konden nuttigen. Wat te denken als je vader zijn “vals gebit verloren heeft”, en zijn tafelgenoot plots 2x zoveel tanden heeft !
 • hugo vanbrugge

  3 maanden geleden
  Zoals in vele rusthuizen zijn ze duidelijk onderbemand. Dit omdat geldgewin veel belangrijker is dan de kwaliteit zorg. Directie en eigenaars zijn de schuldigen. Hopelijk vinden ze hem gezond en wel terug