Het koninklijk bezoek was een grote verrassing in Peizegem.
Volledig scherm
Het koninklijk bezoek was een grote verrassing in Peizegem. © Mozkito

Koninklijke verrassing in Merchtem: “Plots zaten Filip en Mathilde pasta te eten op ons terras”

Wat een verrassing voor zaakvoerder Dirk Bollens van brasserie Buitenhof in Merchtem. Zondagmiddag, iets na 12 uur, kwamen koning Filip, koningin Mathilde, hun vier kinderen en een vriendje er met de fiets aan om even uit te rusten.

 1. Vijftig vrijwilligers houden generale repetitie in vaccinatiecentrum Appels: “Klaar voor start inentingen volgende week”
  PREMIUM
  Dendermonde/Lebbeke/Berlare/Hamme/Buggenhout/Zele

  Vijftig vrijwilli­gers houden generale repetitie in vaccinatie­cen­trum Appels: “Klaar voor start inentingen volgende week”

  Het vaccinatiecentrum in de sporthal van Appels is zo goed als klaar voor de effectieve opstart. Dinsdag vond er een ‘dry run’, een grote laatste test zeg maar, plaats. Een vijftigtal vrijwilligers nam daar aan deel. Volgende week wordt het tijd voor het echte werk. Dan zal in Appels de eerste echte vaccinatie toegediend worden.
 2. William Capens (84), de ex-rijkswachter die in 1966 als eerste toekwam bij drama van Walfergem, overleden: “Zo’n gruwelijk ongeval heb ik daarna gelukkig niet meer meegemaakt”
  PREMIUM
  Asse/Dendermonde

  William Capens (84), de ex-rijkswach­ter die in 1966 als eerste toekwam bij drama van Walfergem, overleden: “Zo’n gruwelijk ongeval heb ik daarna gelukkig niet meer meegemaakt”

  In het AZ Sint-Blasius in Dendermonde is afgelopen zondag oud-rijkswachter William Capens op 84-jarige leeftijd overleden. Als lid van de rijkswachtbrigade Asse was hij samen met een collega de eerste hulpverlener die ter plaatse kwam bij het drama van Walfergem. Die tussenkomst sloeg diepe wonden bij de mannen.
 1. Vrienden voor de camera, roddelen achter de schermen: dit zeggen The Voice-coaches over elkaar
  Play
  The Voice van Vlaanderen

  Vrienden voor de camera, roddelen achter de schermen: dit zeggen The Voi­ce-coa­ches over elkaar

 2. Het is dé hype van het moment maar wat doe je eigenlijk op de app Clubhouse? En hoe krijg je toegang?
  Play
  Uitgelegd

  Het is dé hype van het moment maar wat doe je eigenlijk op de app Clubhouse? En hoe krijg je toegang?