Het koninklijk bezoek was een grote verrassing in Peizegem.
Volledig scherm
Het koninklijk bezoek was een grote verrassing in Peizegem. © Mozkito

Koninklijke verrassing in Merchtem: “Plots zaten Filip en Mathilde pasta te eten op ons terras”

Wat een verrassing voor zaakvoerder Dirk Bollens van brasserie Buitenhof in Merchtem. Zondagmiddag, iets na 12 uur, kwamen koning Filip, koningin Mathilde, hun vier kinderen en een vriendje er met de fiets aan om even uit te rusten.

 1. Stijging van aantal besmettingen in Merchtem op dinsdag 13 oktober

  Stijging van aantal besmettin­gen in Merchtem op dinsdag 13 oktober

  In Merchtem zijn er op één dag 12 besmettingen met corona gerapporteerd. Dat blijkt uit de recentste bevestigde cijfers van Sciensano. Een dag eerder waren dit er nog 9. Dit brengt het totaal over de laatste 14 dagen op 72 gevallen. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Voor Merchtem komt dat getal nu op 429 te liggen. Merchtem heeft daarmee meer dan 100 gevallen en daarom overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt ze een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
 2. De coronacijfers in Merchtem van zaterdag 17 oktober

  De coronacij­fers in Merchtem van zaterdag 17 oktober

  In Merchtem zijn er op één dag 20 besmettingen met corona gerapporteerd. Dat blijkt uit de recentste bevestigde cijfers van Sciensano. Een dag eerder waren dit er nog minder dan 5. Dit brengt het totaal over de laatste 14 dagen op 117 gevallen. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Voor Merchtem komt dat getal nu op 698 te liggen. Merchtem heeft daarmee meer dan 100 gevallen en daarom overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt ze een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
 3. Astrid en Sven stilaan hopeloos na maanden wachten op internetaansluiting: “Maar dan zijn wij zogezegd de lastige klanten en de stalkers”
  PREMIUM
  Dendermonde/Buggenhout

  Astrid en Sven stilaan hopeloos na maanden wachten op internet­aan­slui­ting: “Maar dan zijn wij zogezegd de lastige klanten en de stalkers”

  Zoveel mogelijk telewerken in deze coronacrisis? Niet voor Astrid Philips en Sven De Caluwé uit de Provincialebaan, op de grens van Dendermonde en Buggenhout. Ze hebben geen telefoon, televisie en internet in hun nieuwbouwwoning. Al maanden niet. De aansluiting van Telenet komt maar niet in orde. “Al veel beloofd dat wel, maar zonder resultaat. We zijn stilaan wanhopig”, zegt het koppel.
 1. "We hebben totaal geen uitzicht of einddatum": verpleegster op Covid-afdeling getuigt
  Play

  "We hebben totaal geen uitzicht of einddatum": verpleeg­ster op Co­vid-afdeling getuigt

 2. Niels Destadsbader neemt je mee backstage bij 'The Masked Singer'
  Play
  The Masked Singer

  Niels Destadsba­der neemt je mee backstage bij 'The Masked Singer'