Henk Willocx verloor zijn kippen bij de zware wateroverlast.
Volledig scherm
Henk Willocx verloor zijn kippen bij de zware wateroverlast. © Rv

Kippen overleven watersnood langs Reedijk niet

MerchtemVan de hemel naar de hel. Enkele dagen geleden stapten Henk Willocx en Christa Luypaert in het huwelijksbootje en beloofden ze elkaar trouw in goede en slechte tijden. En die laatste kwamen nu sneller dan gehoopt. Tijdens het hevige onweer dat over ons land trok, werd de tuin van het koppel omgevormd tot een grote poel. “Mijn kippen zijn verdronken en mijn vissen vond ik overal terug”, zucht hij. “Het is nu hopelijk duidelijk dat de verharding in het centrum moet stoppen, anders verhuis ik.”

  1. Eerstelijnszone Dender start opnieuw eigen, lokale reservelijst op: “Kandidaten op QVAX te beperkt om lege plekken in te vullen”
    Dendermonde/Hamme/Lebbeke/Buggenhout/Zele/Berlare

    Eerste­lijns­zo­ne Dender start opnieuw eigen, lokale reserve­lijst op: “Kandidaten op QVAX te beperkt om lege plekken in te vullen”

    De Eerstelijnszone Dender, verantwoordelijk voor de vaccinatiedorpen in Dendermonde en Hamme, start opnieuw een eigen, lokale reservelijst op. Het hoopt daarmee over meer kandidaten te beschikken om de lege plaatsen in de planning in te nemen zodat geen vaccins verloren gaan. De vaccinatiecampagne blijft ondertussen voort denderen. In deze regio is al meer dan de helft van de achttienplussers volledig gevaccineerd.