De kerstbomen worden opgehaald op 12 en 19 januari.
Volledig scherm
De kerstbomen worden opgehaald op 12 en 19 januari. © ANP

Kerstboom mag uitzonderlijk bij het gft worden gezet

MerchtemHet is nog niet voor meteen, maar je stelt je misschien wel al de vraag waar je met je kerstboom naartoe moet eens de kerstdagen voorbij zijn. In Merchtem mag je hem gewoon bij het gft zetten. Opgelet: dat is wel eerder een uitzondering op de regel. Er zijn namelijk maar twee momenten waarop het mag.

  1. CD&V en Vooruit trekken samen naar kiezer als Team Burgemeester: “Spreekt meer mensen aan dan traditionele centrumpartijen”

    CD&V en Vooruit trekken samen naar kiezer als Team Burgemees­ter: “Spreekt meer mensen aan dan traditione­le centrumpar­tij­en”

    Zoek in oktober 2024 in het stemhokje niet naar CD&V of Vooruit, want beide partijen zullen samen onder de naam Team Burgemeester opkomen. “Het wegvallen van de opkomstplicht en de stijgende populariteit van extreme partijen”, klinkt het als beweegreden. “Traditionele centrumpartijen spreken de mensen niet meer aan. We blijven dus bewust weg van de namen CD&V en Vooruit om meer inwoners aan te spreken en hen te motiveren om te gaan stemmen.” Opmerkelijk: de socialisten haalden in 2018 de kiesdrempel niet.
    Asse