Karina Trochs met Grijzeke, het model voor het gigantische standbeeld.
Volledig scherm
Karina Trochs met Grijzeke, het model voor het gigantische standbeeld. © Tom Vierendeels

Karina doet Merchtemse geuzennaam eer aan met gigantisch standbeeld

MerchtemKiekenfretters. Niet alleen de Brusselaars kregen deze geuzennaam, het is ook een spotnaam voor de Merchtemnaren. En sinds kort staat daar een mooie verwijzing naar in de tuin van Karina Trochs (49) in de Kerkhofstraat. “Al is het vooral een eerbetoon aan mijn gevederde vriendinnetjes, maar het misstaat toch niet in de gemeente van de kiekenfretters”, zegt ze.

1 reactie

 • Stany De Smedt

  1 maand geleden
  Het is niet kiekenfretters maar kiekenvetters (kweken van kippen). In Brussel had je veel winkels met "poularde de Merchtem". Je vindt er trouwens heden ten dage nog een paar. Er waren ook een paar wereldtentoonstellingen van pluimvee in Merchtem
 1. Jongste deelnemer Thibou (15) is klaar voor eerste Dodentocht: “Oma komt mij halfweg aanmoedigen, eerder stoppen is géén optie”
  PREMIUM
  Bornem, Opwijk

  Jongste deelnemer Thibou (15) is klaar voor eerste Dodentocht: “Oma komt mij halfweg aanmoedi­gen, eerder stoppen is géén optie”

  Hij blaast pas op 30 december zestien kaarsjes uit, en is daarmee de jongste deelnemer aan de 53ste Dodentocht die nu vrijdag van start gaat in Bornem. De 100 kilometer lange wandeling is ook volledig nieuw voor Thibou De Henau uit Opwijk, en dat geeft gezonde zenuwen: “Ik weet niet waar ik mij aan kan verwachten, maar ben een doorzetter. Mijn oma komt me in Opwijk ook aanmoedigen, dus ik moét zeker halfweg geraken.”