Ook pastarestaurant Loos zal net als vorig jaar de straat innemen met een terras.
Volledig scherm
PREMIUM
Ook pastarestaurant Loos zal net als vorig jaar de straat innemen met een terras. © Loos

Horeca mag straten in centrum opnieuw inpalmen met terrassen: “Gezellig aan tafel terwijl de kinderen veilig op straat spelen, een win-winsituatie”

MerchtemTot en met augustus wordt het centrum van Merchtem tijdens weekends opnieuw autovrij gemaakt. De horecazaken mogen de openbare weg innemen om er extra terrassen te plaatsen. Dat is een voordeel voor zowel klanten als de uitbaters, zeker voor zij die in normale omstandigheden over geen terras beschikken. “Wij kunnen nu vijftig personen een plek geven, tegenover de twee tafeltjes die we voordien konden zetten.”

1 reactie

 • willy claeys

  2 maanden geleden
  Hopelijk vergeten ze niet rekening te houden met de ordediensten zoals vb. Brandweer.toen verleden jaar de brandweer niet door kon door de wegversperring.
 1. Onweer treft vooral Ternat, Asse, Lennik en Gooik: “Buren sloegen meteen handen in elkaar om water en modder weg te krijgen”
  Asse/Ternat/Lennik

  Onweer treft vooral Ternat, Asse, Lennik en Gooik: “Buren sloegen meteen handen in elkaar om water en modder weg te krijgen”

  Het onweer dat vrijdagochtend over ons land trok, heeft voornamelijk in de streek van Asse en Ternat lelijk huis gehouden. Ook de omgeving van Lennik en Gooik werd getroffen. De hevige regenval zette straten en kelders blank en veroorzaakte op verschillende plaatsen ook gevaarlijke modderstromen. De brandweerzone Vlaams-Brabant West verwerkte een tweehonderdtal oproepen.