Filip Meysmans startte in september een crowdlending om zijn veebedrijf uit te breiden.
Volledig scherm
PREMIUM
Filip Meysmans startte in september een crowdlending om zijn veebedrijf uit te breiden. © Mozkito

Hof van Ossel haalt 350.000 euro op aan leningen voor uitbreiden Wagyu-runderen

MerchtemVeehouder Filip Meysmans (44) uit Merchtem houdt al tientallen jaren Wagyu-runderen. Wij gingen in september zelf een kijkje nemen op z’n boerderij, waar hij zo’n 180 Wagyu-runderen grootbrengt. Via een crowdlending kon iedereen tot eind oktober een bedrag investeren om hem te helpen bij z’n uitbreiding naar 240 runderen. Hiermee heeft hij in totaal een goede 350.000 opgehaald, veel meer dan waarop Filip had gehoopt. 

 1. “Iemand die gereanimeerd moet worden, kan je toch geen 2 minuten laten wachten?”: noodcentrale 112 Vlaams-Brabant slaakt noodkreet door personeelstekort
  PREMIUM
  Vlaams-Brabant

  “Iemand die gereani­meerd moet worden, kan je toch geen 2 minuten laten wachten?”: noodcentra­le 112 Vlaams-Bra­bant slaakt noodkreet door personeels­te­kort

  “De angst dat we een burger in nood niet op tijd kunnen helpen omdat we met veel te weinig volk zijn en de werkdruk te hoog is, is verstikkend.” Bij de noodcentrale 112 Vlaams-Brabant trekt men aan de alarmbel nu de dienst onophoudelijk onderbemand is. “Allemaal het gevolg van het extra werk waarmee men ons opzadelt”, zegt ACOD-vakbondsafgevaardigde Ann Vancutsem, die een oplossing vraagt.
 2. 150 euro voor een kilootje entrecôte: waarom de runderen van Hof van Ossel haast vleesgeworden kaviaar zijn
  PREMIUM

  150 euro voor een kilootje entrecôte: waarom de runderen van Hof van Ossel haast vleesgewor­den kaviaar zijn

  Een Wagyu-steak bestellen? Dan hou je best rekening met... een gepeperde rekening — iets wat een klant van topchef Gordon Ramsay intussen ook al weet. Het vlees van de Wagyu-runderen is dan ook van het meest exclusieve ter wereld. En zowaar terug te vinden in Merchtem. Het Hof van Ossel, van veehouder Filip Meysmans (44), heeft er liefst 180 rondlopen. Waarom een kilootje entrecôte van zijn dieren al snel 150 euro kost? De vraag brandt op onze lippen wanneer we zijn erf betreden.