justitiepaleis Brussel
Volledig scherm
justitiepaleis Brussel © Baert Marc

Gemeenschapswacht krijgt geen straf voor verzamelen van -ook verboden- wapens

MerchtemEen 36-jarige gemeenschapswacht uit Merchtem heeft de opschorting gekregen nadat hij thuis enkele niet vergunde wapens had liggen. De man is een wapenverzamelaar. Eerder had het parket een boete van 8.000 euro gevorderd.

 1. Paardenkliniek De Morette strijdt mee tegen virus dat ruitersport treft: “Opname alleen nodig bij ernstig zieke paarden”
  Asse

  Paardenkli­niek De Morette strijdt mee tegen virus dat ruiter­sport treft: “Opname alleen nodig bij ernstig zieke paarden”

  Bij de gekende dierenkliniek De Morette op de grens van Asse met Ternat staat men paraat om paardeneigenaars bij te staan na de uitbraak van het rhinopneumonievirus. Voorlopig zijn er nog geen gevallen in Vlaams-Brabant gemeld. “Als quarantaine bij ernstige symptomen nodig is, kunnen paarden terecht bij onze collega’s van De Bosdreef”, klinkt het. “We hopen een Spaans scenario te vermijden.”
 2. Eindelijk concrete stap in sanering vervuilde Alvat-site: sloopwerken starten eind deze maand
  Buggenhout

  Eindelijk concrete stap in sanering vervuilde Al­vat-si­te: sloopwer­ken starten eind deze maand

  Er wordt eindelijk vooruitgang geboekt in het dossier van de vervuilde site Alvat in de wijk Briel in Buggenhout. Die moet in de toekomst een nieuwe invulling krijgen, maar moet daarvoor eerst gesaneerd geraken. OVAM, de Openbare Afvalstoffenmaatschappij, geeft daarvoor nu de eerste aanzet met sloopwerken die nog deze maand zullen starten. Tot grote tevredenheid van schepen van Milieu Geert Hermans (CD&V).
 1. Tate en Philip konden geen kinderen krijgen. Toen adopteerden ze een embryo
  Play

  Tate en Philip konden geen kinderen krijgen. Toen adopteer­den ze een embryo

 2. Gezin ontdekt wie eten van kat altijd komt stelen
  Play

  Gezin ontdekt wie eten van kat altijd komt stelen