RV
Volledig scherm
© RV

Elke dag het nieuws uit jouw buurt in je mailbox? Abonneer je dan nu op onze nieuwsbrief!

 1. Vader en zoon maken twintig jaar samen wijn: “In al die jaren was er één meningsverschil. En dat was dan nog een misverstand”
  PREMIUM
  Asse

  Vader en zoon maken twintig jaar samen wijn: “In al die jaren was er één meningsver­schil. En dat was dan nog een misver­stand”

  Henri (78) en Jurgen Holvast (50) uit Asse vierden dit weekend met een opendeur de twintigste verjaardag van hun wijndomein Holvast. Vader en zoon begonnen als hobbywijnboeren, maar produceren intussen kwaliteitswijnen, schuimwijnen en zelfs likeuren. “De klimaatverandering merken ook wij op onze kouter", vertelt Jurgen bij een glaasje wit.
 2. Wemmelse vissers met handen in het haar: “Onze vijver wordt gewoon leeggepikt. En onze leden haken af omdat ze zich niet veilig meer voelen”
  PREMIUM
  wemmel

  Wemmelse vissers met handen in het haar: “Onze vijver wordt gewoon leeggepikt. En onze leden haken af omdat ze zich niet veilig meer voelen”

  De Wemmelse Vissers zitten met een groot probleem. Stropers gaan immers driester en driester te werk om vissen letterlijk uit het water te stelen. “Dat is al jaren een probleem, maar de laatste tijd is het echt extreem. Op wedstrijden vangen de mensen amper iets, terwijl we vorig jaar nog voor 4.000 euro aan karper lieten opzetten.”