Directrice Sandra De Buyser (midden) geflankeerd door onder meer burgemeester Eddie De Block en schepen Steven Elpers.
Volledig scherm
Directrice Sandra De Buyser (midden) geflankeerd door onder meer burgemeester Eddie De Block en schepen Steven Elpers. © Mozkito

"Eindelijk geen containerklassen meer"

MERCHTEMDe leerlingen van Gemeentelijke Technische en Beroepsschool Merchtem (GTSM) maakten gisteren kennis met twaalf nieuwe lokalen. De nieuwbouw komt er na een aanslepend dossier van meer dan veertien jaar. Gemeentebestuur en directie reageren opgelucht.

 1. Leen en Gaël stellen karuna popjes voor “Een hulpmiddel in het rouwproces. We lopen hopeloos achter in België wat openheid over rouwen betreft”
  PREMIUM
  meise

  Leen en Gaël stellen karuna popjes voor “Een hulpmiddel in het rouwproces. We lopen hopeloos achter in België wat openheid over rouwen betreft”

  Leen Elsen (29) verloor zelf haar eerste kindje. Voor rouwen was er geen plek. “In België lopen we wat rouwen betreft enorm achterop. Vergelijk ons enkel en alleen met Nederland en je merkt een wereld van verschil.” Toch zijn ook daar nog geen echte rouwpoppen of karuna’s te vinden. Ze ontwikkelden de gehaakte popjes speciaal voor kinderen die een dierbare verliezen en stellen ze in primeur aan ons voor.
 2. Gezin uit Londerzeel heropent ‘Waar voor je Geld?’ op VTM 2
  PREMIUM
  Londerzeel

  Gezin uit Londerzeel heropent ‘Waar voor je Geld?’ op VTM 2

  Mariska Blommaert (41), Hans Peeters (44) en hun kinderen Fienna (11) en Nox (8) uit Londerzeel zijn dinsdagavond te zien in ‘Waar voor je Geld?’ op VTM 2. Het gezin doet misschien meteen een belletje rinkelen. Mama Mariska inspireert graag mensen via filmpjes en dergelijke van hun gezin en hun ‘buitengewone’ activiteiten op buitengewoonanders. Van elk moment een mooi of speciale ervaring maken? Dat kan Mariska als geen ander. Nu lieten ze VTM 2 op zoek gaan naar een buitengewoon huis dat waar voor hun geld biedt.