Enkele straten worden deze zomer afgesloten om er een speelstraat van te maken.
Volledig scherm
Enkele straten worden deze zomer afgesloten om er een speelstraat van te maken. © Frank Eeckhout

Deze zomervakantie opnieuw speel- en zomerstraten in Merchtem

MerchtemHeel wat straten van Merchtem worden deze zomer opnieuw omgetoverd tot speelstraten. Zo kunnen de kinderen zich weer kostelijk amuseren op de straat. Daarnaast komen er ook weer enkele ‘zomerstraten’. Daar voorziet het gemeentebestuur extra spelmateriaal voor de kinderen.

 1. Van de ‘Crazy Karamel’ tot ijsjes aan een kasteel: bij deze 6 ijssalons in Brussel, de Rand en het Pajottenland eet je heerlijk verfrissende ijscoupes
  PREMIUM
  Brussel/Rand

  Van de ‘Crazy Karamel’ tot ijsjes aan een kasteel: bij deze 6 ijssalons in Brussel, de Rand en het Pajotten­land eet je heerlijk verfrissen­de ijscoupes

  De hittegolf is in het land en dus snakt iedereen naar wat verkoeling. En wat is er beter dan een overheerlijk ijsje aan het einde van een zwoele zomerse dag? Onze redactie ging op zoek naar zes ijssalons in Brussel, de Rand en het Pajottenland en vroeg hen naar de absolute aanrader op hun kaart. Twee of drie bollen, met chocolade of met slagroom: laat je verleiden door de lekkerste coupes van de regio.
 2. Knijten houden ook lelijk huis in Ouden Briel: “Vlaamse Waterweg gevraagd om voor oplossing te zorgen”
  PREMIUM
  Buggenhout

  Knijten houden ook lelijk huis in Ouden Briel: “Vlaamse Waterweg gevraagd om voor oplossing te zorgen”

  Na overlast in Kastel en Schellebelle, blijken nu ook de bewoners van de Ouden Briel in Buggenhout flink last te hebben van knijten. De kleine steekmuggen houden ook daar lelijk huis. In zo’n mate dat het gemeentebestuur de Vlaamse Waterweg aanschrijft. “We vragen een degelijke oplossing voor dit probleem”, zegt schepen van Milieu Geert Hermans (CD&V). De insecten wijken uit van het nieuw aangelegde overstromingsgebied in Hamme.