De begraafplaats is voorlopig alleen via de parking toegankelijk. Aan deze ingang werd ook een camera geplaatst.
Volledig scherm
De begraafplaats is voorlopig alleen via de parking toegankelijk. Aan deze ingang werd ook een camera geplaatst. © Gemeente Merchtem

Camera moet diefstallenplaag op kerkhof halt toeroepen

MerchtemHet is een oud zeer dat onverlaten ervandoor gaan met bloemen en ornamenten die door nabestaanden op graven werden geplaatst. In Merchtem werd de laatste tijd een piek vastgesteld, waardoor het bestuur nu heeft ingegrepen.

0 reacties

 1. Vaccinatiedorpen nog één week op lager pitje, daarna tempo weer de hoogte in: “Zou moeten lukken dat tegen 11 juli elke volwassene eerste vaccin gekregen heeft”
  PREMIUM
  Dendermonde/Hamme/Lebbeke/Buggenhout/Zele/Berlare

  Vaccinatie­dor­pen nog één week op lager pitje, daarna tempo weer de hoogte in: “Zou moeten lukken dat tegen 11 juli elke volwassene eerste vaccin gekregen heeft”

  “Als de vaccins geleverd worden zoals voorzien, zal tegen 11 juli elke volwassene van deze regio een eerste vaccin gekregen hebben”. Zo klinkt het bij Eerstelijnszone Dender. Deze week draait de vaccinatie nog op een lager pitje, maar daarna zal het tempo de hoogte ingaan. Tot in juni gemiddeld 7.000 en 10.000 inentingen per week in beide vaccinatiedorpen in Hamme en Dendermonde gezet zullen worden.
 2. Opnieuw brand op Stillemans-site: hermetische afsluiting moet krakers nu weren tot afbraak oude gebouwen kan beginnen
  Zellik

  Opnieuw brand op Stillemans-si­te: hermeti­sche afsluiting moet krakers nu weren tot afbraak oude gebouwen kan beginnen

  De brandweerzone Vlaams-Brabant West was donderdagnamiddag lange tijd in de weer met een brand in een van de leegstaande gebouwen van de Stillemans-site. Er zouden twee brandhaarden zijn aangetroffen, wat wijst op brandstichting. De gebouwen worden bewoond door krakers, waardoor de politie er ook vaak de handen vol heeft. “Maar een deel van de site wordt binnenkort afgebroken”, zegt burgemeester Koen Van Elsen (CD&V).
 1. Dit is waarom parkeren zonder handrem geen goed idee is
  Play

  Dit is waarom parkeren zonder handrem geen goed idee is

 2. Maak een virtueel ritje vanaf de eerste rij op de “snelste achtbaan van de Benelux”
  Play

  Maak een virtueel ritje vanaf de eerste rij op de “snelste achtbaan van de Benelux”