Bart Vanderstraeten en Marijke d'Hertefelt van het landbouwbedrijf Koeweidehof.
Volledig scherm
PREMIUM
Bart Vanderstraeten en Marijke d'Hertefelt van het landbouwbedrijf Koeweidehof. © Illias Teirlinck

Brussels bier wordt gebrouwen dankzij Merchtemse koeienmest: “2.000 flesjes per dag!”

MerchtemTwaalf gezinnen en de Brusselse brouwerij Brussels Beer Project hebben tien maanden lang gebruik kunnen maken van groene Merchtemse stroom. Die werd met dank van koeienmest opgewerkt bij Bart Vanderstraeten en Marijke d’Hertefelt van landbouwbedrijf Koeweidehof. In de Brusselse brouwerij konden hierdoor dagelijks 2.000 flesjes gebotteld worden.

0 reacties

 1. RESTOTIP. N’Joy Bagels verrast met bijzondere bagels in Halle: “Jong en oud vindt ongetwijfeld iets op onze kaart”
  PREMIUM
  Halle

  RESTOTIP. N’Joy Bagels verrast met bijzondere bagels in Halle: “Jong en oud vindt ongetwij­feld iets op onze kaart”

  Julien (32) en Olivia Guerin (25) maken hun droom waar en openen in Halle N’Joy Bagels. Kwaliteit staat boven alles en dus maken broer en zus zowat alle gerechten in huis. Julien bedenkt bijzondere combinaties voor de bagels en Olivia spitst zich toe op de desserts en zoetigheden. Het duo hoopt in hun zaak jong en oud te verleiden op de Brusselsesteenweg.
 2. Welke gevaarlijke fietspunten zijn in jouw gemeente op de VeloVeilig-kaart gezet? Ontdek ze hier

  Welke gevaarlij­ke fietspun­ten zijn in jouw gemeente op de VeloVeilig-kaart gezet? Ontdek ze hier

  Tussen 7 en 15 mei hebben tienduizenden fietsers deelgenomen aan VeloVeilig Vlaanderen, een initiatief van HLN in samenwerking met P&V-verzekeringen. In alle Vlaamse gemeenten zijn in totaal 41.473 meldingen gemaakt van gevaarlijke fietspunten: 19.239 afzonderlijke gevaarlijke fietspunten en 22.234 bevestigingen door andere fietsers. Op de VeloVeilig-kaart kan je alle gevaarlijke fietspunten vinden, kan je nog nieuwe fietspunten plaatsen én als er een gevaarlijke fietssituatie is opgelost, dan kan je dat ook melden. Zo maken we Vlaanderen samen VeloVeilig.