De Wagyu-runderen zijn grootgebracht als kalme, rustige en stressloze dieren.
Volledig scherm
PREMIUM
De Wagyu-runderen zijn grootgebracht als kalme, rustige en stressloze dieren. © Mozkito

150 euro voor een kilootje entrecôte: waarom de runderen van Hof van Ossel haast vleesgeworden kaviaar zijn

Een Wagyu-steak bestellen? Dan hou je best rekening met... een gepeperde rekening — iets wat een klant van topchef Gordon Ramsay intussen ook al weet. Het vlees van de Wagyu-runderen is dan ook van het meest exclusieve ter wereld. En zowaar terug te vinden in Merchtem. Het Hof van Ossel, van veehouder Filip Meysmans (44), heeft er liefst 180 rondlopen. Waarom een kilootje entrecôte van zijn dieren al snel 150 euro kost? De vraag brandt op onze lippen wanneer we zijn erf betreden.

 1. Eigenaar Intervest gaat op zoek naar nieuwe toekomst voor vergeten locomotief
  Zellik

  Eigenaar Intervest gaat op zoek naar nieuwe toekomst voor vergeten locomotief

  Er wacht de ‘mysterieuze’ Zellikse locomotief dan toch geen troosteloos einde bij het oud ijzer. Dat bevestigt Gunther Gielen, CEO van Intervest Offices & Warehouses. Die firma is momenteel eigenaar van de site en dus ook van de trein. “De locomotief werd vorig jaar per toeval door één van de collega’s ontdekt terwijl hij zich een weg door de wildernis baande”, klinkt het. “Daar bleef het bij, tot ik nu het artikel in Het Laatste Nieuws zag. We gaan zeker spreken met de gemeente en misschien Train World om te kijken wat er met de machine kan gebeuren.”
 2. Merchtem vindt akkoord met buurgemeenten: Peizegem krijgt eigen waterzuiveringsstation
  Peizegem
  1

  Merchtem vindt akkoord met buurgemeen­ten: Peizegem krijgt eigen waterzuive­rings­sta­ti­on

  Als alles volgens plan verloopt, beschikt de Merchtemse deelgemeente Peizegem tegen 2027 over een eigen waterzuiveringsstation. Vijftien jaar geleden al ontstonden hierover de eerste ideeën bij het Merchtemse gemeentebestuur, maar er kon toen geen overeenkomst met Buggenhout en Londerzeel worden gesloten waardoor het dossier in de koelkast belandde. Als gevolg van de doorstart zullen bepaalde inwoners ook verplicht worden om hun regen- en afvalwater te scheiden.