1. Vaccinaties in Asse en Affligem gaan van start: “We kunnen tot honderd mensen per uur vaccineren”
  AMALO
  7

  Vaccina­ties in Asse en Affligem gaan van start: “We kunnen tot honderd mensen per uur vaccineren”

  De twee vaccinatiecentra van de Eerstelijnszone AMALO (Asse, Merchtem, Affligem, Liedekerke, Opwijk) zijn volledig klaar om te starten met het uitdelen van de eerste prikken. Dat gebeurde donderdag overigens al voor een selecte groep. Bedoeling is dat tegen november 2021 zowat 80.000 inwoners hun vaccins hebben ontvangen. Intussen is ook duidelijk welk vaccin de inwoners van AMALO precies zullen krijgen.
 1. Burgemeester Claeys over de slechte coronacijfers in zijn gemeente: “Belangrijk voorzichtig te blijven”
  Buggenhout

  Burgemees­ter Claeys over de slechte coronacij­fers in zijn gemeente: “Belangrijk voorzich­tig te blijven”

  De slechte coronacijfers in Buggenhout kwamen ter sprake tijdens de jongste vergadering van de gemeenteraad van Buggenhout donderdagavond. Het was daarbij de eerste keer dat burgemeester Claeys (CD&V) zich daarover in het openbaar uitliet. Een bewuste keuze, zo blijkt. “De mensen horen al genoeg slecht in het nieuws”, zegt Claeys, die wel iedereen oproep voorzichtig te zijn.
 1. William Capens (84), de ex-rijkswachter die in 1966 als eerste toekwam bij drama van Walfergem, overleden: “Zo’n gruwelijk ongeval heb ik daarna gelukkig niet meer meegemaakt”
  PREMIUM
  Asse/Dendermonde

  William Capens (84), de ex-rijkswach­ter die in 1966 als eerste toekwam bij drama van Walfergem, overleden: “Zo’n gruwelijk ongeval heb ik daarna gelukkig niet meer meegemaakt”

  In het AZ Sint-Blasius in Dendermonde is afgelopen zondag oud-rijkswachter William Capens op 84-jarige leeftijd overleden. Als lid van de rijkswachtbrigade Asse was hij samen met een collega de eerste hulpverlener die ter plaatse kwam bij het drama van Walfergem. Die tussenkomst sloeg diepe wonden bij de mannen.
 2. Peizegemse onthaalmoeders hebben nieuwe stek: “En dat allemaal dankzij jullie artikel”
  PREMIUM
  Merchtem

  Peizegemse onthaalmoe­ders hebben nieuwe stek: “En dat allemaal dankzij jullie artikel”

  Goed nieuws voor de onthaalmoeders uit Peizegem. Sinds enkele maanden waren ze wanhopig op zoek naar een nieuw pand. Hun huidig gebouw moeten ze eind april verlaten en een oplossing kwam er maar niet. “Maar dankzij een artikel in jullie krant viel er nu toch een godsgeschenk uit de hemel”, zeggen ze enthousiast. “We zullen voor de deadline met onze kindjes kunnen verhuizen naar een pand in de buurt, dat nu gerenoveerd wordt.”
 1. Nooit eerder zoveel interesse in plantenoutlet bij Robberechts: “In 20 minuten tijd alle plaatsen gereserveerd”
  PREMIUM
  Wolvertem

  Nooit eerder zoveel interesse in plantenout­let bij Robbe­rechts: “In 20 minuten tijd alle plaatsen gereser­veerd”

  Twee keer per jaar organiseert familiebedrijf Bloemen Robberechts in Wolvertem een plantenoutlet, maar nooit eerder was de interesse zo groot als dit weekend. Door de coronacrisis moesten geïnteresseerden op voorhand een plekje reserveren. In amper 20 minuten tijd waren alle ‘tickets’ weg. “In deze moeilijke tijden trekken mensen zich duidelijk op aan een groene tuin en woning.”
 2. Residentie niet erkend, dus krijgen 200 bejaarden geen vaccin in hun serviceflat: “Hele operatie om hen één voor één naar vaccinatiecentrum te krijgen”
  PREMIUM
  Wemmel

  Residentie niet erkend, dus krijgen 200 bejaarden geen vaccin in hun service­flat: “Hele operatie om hen één voor één naar vaccinatie­cen­trum te krijgen”

  Terwijl zowat alle rusthuis- en serviceflatbewoners in Vlaanderen ondertussen al hun eerste prikje gekregen hebben, moeten de 200 bewoners van Residentie Geurts in Wemmel binnenkort één voor één naar een vaccinatiecentrum voor hun vaccin. De serviceflats zijn immers niet erkend, waardoor ze buiten de vaccinatiecampagne van de rusthuizen vallen. “Dit kost ons zoveel moeite, had men nu niet voor één keer een uitzondering kunnen maken?”, klinkt het daar.
 1. “Mijn moeder zou zeker trots zijn als ze wist dat ik een boek uitbreng over haar oorlogservaringen”: Frans Frengen (72) brengt eerste boek uit
  PREMIUM
  Wemmel, Londerzeel

  “Mijn moeder zou zeker trots zijn als ze wist dat ik een boek uitbreng over haar oorlogser­va­rin­gen”: Frans Frengen (72) brengt eerste boek uit

  In Wemmel woont een kersverse schrijver. Frans Frengen (72) kreeg het schrijfvirus te pakken en heeft intussen bijna zeven boeken op de plank liggen, klaar om de wereld in te sturen. Het eerste daarvan verschijnt nu, onder de titel ‘Als uit twee dozen klaprozen’. “Ik start met een trilogie, gebaseerd op de oorlogsverhalen van mijn moeder. Maar inspiratie genoeg, ik werk ook aan thrillers en science-fiction verhalen.”
 1. Nieuw parkeerbeleid in Asse en Zellik: wat verandert er voor u?
  PREMIUM
  Asse

  Nieuw parkeerbe­leid in Asse en Zellik: wat verandert er voor u?

  Het gemeentebestuur van Asse voert vanaf 1 maart enkele belangrijke wijzingen door in het parkeerbeleid. Zo worden blauwe zones en zones met betalend parkeren ingevoerd in Zellik. Inwoners zullen hierdoor een bewonerskaart moeten aanschaffen. De parkeerzones in Asse worden dan weer uitgebreid en parkeren met een bewonerskaart zal niet meer eender waar kunnen. Er worden digitale schermen geplaatst om aan te duiden hoeveel plaatsen er nog beschikbaar zijn op de openbare parkings.
 2. Vijftig vrijwilligers houden generale repetitie in vaccinatiecentrum Appels: “Klaar voor start inentingen volgende week”
  PREMIUM
  Dendermonde/Lebbeke/Berlare/Hamme/Buggenhout/Zele

  Vijftig vrijwilli­gers houden generale repetitie in vaccinatie­cen­trum Appels: “Klaar voor start inentingen volgende week”

  Het vaccinatiecentrum in de sporthal van Appels is zo goed als klaar voor de effectieve opstart. Dinsdag vond er een ‘dry run’, een grote laatste test zeg maar, plaats. Een vijftigtal vrijwilligers nam daar aan deel. Volgende week wordt het tijd voor het echte werk. Dan zal in Appels de eerste echte vaccinatie toegediend worden.