1. Kippen overleven watersnood langs Reedijk niet
  Merchtem

  Kippen overleven watersnood langs Reedijk niet

  Van de hemel naar de hel. Enkele dagen geleden stapten Henk Willocx en Christa Luypaert in het huwelijksbootje en beloofden ze elkaar trouw in goede en slechte tijden. En die laatste kwamen nu sneller dan gehoopt. Tijdens het hevige onweer dat over ons land trok, werd de tuin van het koppel omgevormd tot een grote poel. “Mijn kippen zijn verdronken en mijn vissen vond ik overal terug”, zucht hij. “Het is nu hopelijk duidelijk dat de verharding in het centrum moet stoppen, anders verhuis ik.”
 2. Kapper Marc (52) beleefde de gloriejaren van Tien Om Te Zien achter de schermen: “Ik moet goed werk geleverd hebben. De zangeres van Snap wou alleen nog door mij gekapt worden”
  PREMIUM
  Halle

  Kapper Marc (52) beleefde de glorieja­ren van Tien Om Te Zien achter de schermen: “Ik moet goed werk geleverd hebben. De zangeres van Snap wou alleen nog door mij gekapt worden”

  Tien weken lang duikt VTM in de archieven van het legendarische muziekprogramma Tien Om Te Zien. De kapsels van Vlaamse artiesten én wereldsterren werden destijds door kapper Marc Dekegel (52) uit Halle in de plooi gelegd. Speciaal voor ons haalt hij herinneringen op. Van Sergio die Take That-fans te grazen nam tot Paul Severs die in de file op de snelweg een privéconcertje weggaf aan de andere automobilisten. “Tijdens dat half uurtje in de kappersstoel werd er vrijuit gepraat”, zegt Marc. “Maar dat vertrouwen moest ik eerst wel verdienen.”
 1. In het spoor van Eddy Merckx of... Urbanus? 8 keer de fiets op in de Brusselse rand
  PREMIUM
  Pajottenland/De Ring

  In het spoor van Eddy Merckx of... Urbanus? 8 keer de fiets op in de Brusselse rand

  Blauwe hemel, stralend zonnetje: het ideale decor voor een terrasje, een potje zonnebaden, wandelen,... en een flinke fietstocht, natuurlijk! Haal jouw stalen ros dus maar snel van onder het winterstof voor één van deze acht routes in de Brusselse rand. Van mountainbiketochten die je kuiten tot het uiterste testen, over — jawel — witloof, tot zelfs een kidsvriendelijke vliegeniersroute. En als je daar klaar mee bent, vind je hier fietstips uit de rest van Vlaanderen.
 2. Onweer treft vooral Ternat, Asse, Lennik en Gooik: “Buren sloegen meteen handen in elkaar om water en modder weg te krijgen”
  Asse/Ternat/Lennik

  Onweer treft vooral Ternat, Asse, Lennik en Gooik: “Buren sloegen meteen handen in elkaar om water en modder weg te krijgen”

  Het onweer dat vrijdagochtend over ons land trok, heeft voornamelijk in de streek van Asse en Ternat lelijk huis gehouden. Ook de omgeving van Lennik en Gooik werd getroffen. De hevige regenval zette straten en kelders blank en veroorzaakte op verschillende plaatsen ook gevaarlijke modderstromen. De brandweerzone Vlaams-Brabant West verwerkte een tweehonderdtal oproepen.
 1. Mondmaskerplicht vanaf 1 juli afgeschaft in centrum Merchtem

  Mondmasker­plicht vanaf 1 juli afgeschaft in centrum Merchtem

  Vanaf 1 juli wordt de mondmaskerplicht voor personen ouder dan 12 jaar in het centrum van Merchtem afgeschaft. Deze beslissing werd genomen door de afname van het aantal besmettingen en de goed draaiende vaccinatiecampagne. De mondmaskerplicht in Merchtem was vooral gericht naar de schoolomgevingen en drukbezochte bushaltes en dit lijkt voor het gemeentebestuur vanaf 1 juli niet meer relevant. Er wordt wel gerekend op de verantwoordelijkheidszin van de inwoners om hun mondmasker te blijven dragen als de afstandsregel van anderhalve meter niet bewaard kan worden.
 1. Eén ontslag legt bevoorrading 830 Delhaizewinkels stil: “Dit mag niet veel langer duren”
  Asse

  Eén ontslag legt bevoorra­ding 830 Delhaize­win­kels stil: “Dit mag niet veel langer duren”

  In het distributiecentrum van Delhaize langs Broekooi in Kobbegem brak gisterenavond om 22 uur een staking uit, nadat één van de werknemers ontslagen werd. Tientallen vrachtwagens blokkeerden de Steenweg en Pontbeek. Hierdoor was er grote verkeershinder op de Ring. Ondertussen kwam de directie ter plaatse voor overleg met de vakbond. Die laatste eist dat de werknemer opnieuw wordt aangenomen, maar de directie houdt voorlopig voet bij stuk.
 1. Fusiegesprekken opgeborgen: Buggenhout zegt “neen” tegen Dendermonde
  PREMIUM
  Buggenhout/Dendermonde

  Fusiege­sprek­ken opgeborgen: Buggenhout zegt “neen” tegen Dendermon­de

  Er komt geen fusie tussen Buggenhout en Dendermonde. Dat heeft de Buggenhoutse burgemeester Pierre Claeys als eerste bekend gemaakt, nadat zijn CD&V-fractie vrijdag besliste om ‘neen’ te zeggen tegen Dendermonde. De fusiegesprekken worden dus stopgezet. “Gestaakt door te veel commotie in onze gemeente”, zegt burgemeester Pierre Claeys (CD&V). Zijn Dendermondse collega Piet Buyse (CD&V) betreurt de beslissing, “maar zonder enige rancune.”
 2. Merchtems koppel legt minigolfterrein aan in eigen achtertuin: “Dit stuk grond lag er toch maar onbenut bij”
  Merchtem
  1

  Merchtems koppel legt minigolf­ter­rein aan in eigen achtertuin: “Dit stuk grond lag er toch maar onbenut bij”

  Vanaf dit weekend kan je bij Carine Verbruggen (55) en Gilbert Verhaegen (63) in Peizegem terecht om minigolf te spelen. Het koppel is vooral gekend van hun bedrijf Stany Wafels waarmee ze op verschillende markten staan. In hun tuin legden ze een terrein met achttien holes aan waar je naar believen kan komen spelen. “Het idee groeide spontaan om iets aan te vangen met 24 are van onze tuin die we niet echt gebruikten”, klink het. “De interesse blijkt enorm te zijn.”
 1. Fusieplannen zorgen voor stevig debat tijdens gemeenteraad: “Enkel om eigen politiek macht te verzekeren”
  PREMIUM
  Dendermonde/Buggenhout

  Fusieplan­nen zorgen voor stevig debat tijdens gemeente­raad: “Enkel om eigen politiek macht te verzekeren”

  De fusieplannen tussen Dendermonde en Buggenhout zorgden tijdens de jongste gemeenteraad in Dendermonde voor een pittige discussie. Hoewel oppositiepartijen zich niet expliciet uitspreken voor of tegen een fusie, hekelden ze wel de manier waarop het dossier wordt aangepakt. “Op die manier wordt het een frustratietraject in plaats van fusietraject.”
 1. Lokale producten, seizoensgebonden fruit en groenten, vanaf nu staan ze nog meer in de kijker dankzij ambassadeurs van ‘Lekker Van Bij Ons’
  Steenhuffel

  Lokale producten, seizoensge­bon­den fruit en groenten, vanaf nu staan ze nog meer in de kijker dankzij ambassa­deurs van ‘Lekker Van Bij Ons’

  Vanaf vandaag zal je de gekende witte bordjes met groene letters van ‘Lekker van bij ons’ nog veel vaker spotten. Hiermee worden lokale producenten en supermarkten die lokale producten aanbieden extra in de verf gezet. “Mensen worden gelukkig van eten. Zeker als het goed eten is. En met de producten uit Vlaanderen halen we de wereldtop. Daar mogen we fier op zijn”, zegt bevoegd minister Hilde Crevits (CD&V).