Een foto uit ons archief van een eerdere editie van het motortreffen.
Volledig scherm
Een foto uit ons archief van een eerdere editie van het motortreffen. © xavier coppens

Zondag motortreffen voor vzw Dierengeluk

Op zondag 29 september vindt de tiende editie van het motortreffen plaats van vzw Dierengeluk. De vzw vangt achtergelaten katten en fretten op. “Met het motortreffen willen we geld inzamelen om de voeding, medicatie en de medische ingrepen voor de dieren te betalen”, klinkt het bij de vzw. 

 1. Voka West-Vlaanderen: “Ingrijpende coronamaatregelen hebben zware gevolgen”
  West-Vlaanderen

  Voka West-Vlaanderen: “Ingrijpen­de coronamaat­re­ge­len hebben zware gevolgen”

  “We begrijpen dat er nu moet ingegrepen worden en dat het bestrijden van de pandemie noodzakelijk is, maar de maatregelen komen hard aan bij onze ondernemingen. Het forse steunpakket dat aangekondigd wordt, zal noodzakelijk zijn om hard getroffen ondernemingen te redden, maar we dringen er ook op aan dat de bestaande coronamaatregelen ter ondersteuning van de bedrijven, zowel Vlaams als federaal, snel verlengd worden tot midden volgend jaar.” Dat zegt Bert Mons, gedelegeerd bestuurder Voka West-Vlaanderen in een reactie op de sluiting van de horeca.
 2. Sp.a Ledegem schenkt winterjassen aan Roeselaarse Télévestiaire
  Roeselare/Ledegem

  Sp.a Ledegem schenkt winterjas­sen aan Roeselaar­se Télévesti­ai­re

  Sp.a Ledegem zamelde in het kader van de Werelddag van Verzet tegen Extreme Armoede kinderjassen in. Die schonk voorzitter Hélène Vanacker op aanraden van Roeselaars schepen van armoedebestrijding Michèle Hostekint (Sp.a en de Vernieuwers) aan de Télévestiaire in Roeselare. De kinderjassen zullen niet zomaar in de rekken van de winkel langs de Noordstraat belanden waar ze vervolgens voor een prikje worden verkocht. Daarentegen zullen de jassen in samenwerking met het OCMW en het CAW gratis geschonken worden aan kinderen en jongeren uit kansarme gezinnen uit de regio Roeselare-Tielt. Hiervoor zal samengewerkt worden met het OCMW en het CAW.
HLN gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement